FRF a anuntat, joi, ca decizia Curtii de Apel Bucuresti in cazul procesului cu Loteria pentru pronosticuri sportive este "cel putin surprinzatoare", iar motivele pentru care a fost luata hotararea nu pot avea legatura decat cu "Mafia Pariurilor", informeaza site-ul forului condus de Mircea Sandu

"FRF isi exprima surprinderea fata de decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care a fost admis apelul formulat de CN Loteria Romana si desfiintata in tot hotararea Tribunalului Bucuresti. Indiferent care sunt motivele din hotarare, pe care acum nu le cunoastem, aratam ca aceasta nu poate fi decat rezultatul nenumaratelor presiuni si actiuni ilicite pe care <<Mafia Pariurilor>> le-a desfasurat din momentul actionarii in judecata a celor mai mari case de pariuri din tara", se arata in comunicatul publicat pe site-ul FRF, unde se mai sustine ca presiunile sunt exercitate la toate nivelurile.

"Se actioneaza la nivelul instantelor, avocatilor, expertilor numiti de instanta si al oricaror persoane care au legatura cu solutionarea dosarului. Grupurile de interese actioneaza concertat, avand concursul declarat al institutiilor Statului".

Federatia Romana de Fotbala a explicat modul in care statul "influenteaza instantele si protejeaza Mafia Pariurilor", precizand ca acest ajutor se concretizeaza prin "informatii eronate transmise instantelor, pe cale neoficiala", "refuzul de a efectua controale fiscale, penale sau administrative". De asemenea, se mai arata ca Ministerul Finantelor Publice, prin Comisia de Autorizare a jocurilor de noroc, s-ar fi transformat "in autoritate de paza si protectie a operatorilor de jocuri de noroc, componenta sa fiind determinata de Mafia Pariurilor".

Forul condus de Mircea Sandu mai scoate in evidenta faptul ca miza in procesul cu Loteria Romana nu este procentul de 20% din incasari pe care FRF ar trebui sa il primeasca, ci "ascunderea adevaratelor sume vehiculate de casele pe pariuri, a modului in care sunt determinate castigurile pariurilor sau a momentului in care casa pariaza si a cotelor pariate de aceasta". De asemenea se mai arata faptul ca toate casele de pariuri au facut presiuni asupra justitiei si au mers pana la a ameninta cu moartea avocatii care au reprezentat FRF in acest proces, pentru ca "au aparat corect interesele clientului pe care il reprezinta".

Federatia Romana de Fotbal a anuntat ca va formula recurs impotriva hotararii Curtii de Apel Bucuresti, recurs care va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie. De asemenea, pentru ca Legea Sportului nu a fost aplicata cum trebuie, FRF se va adresa forurilor internationale, in speta FIFA si UEFA, precum si organismelor Uniunii Europene, pentru a se cerceta mai amanuntit daca nu cumva "operatorii de pariuri din Romania sunt o placa turnanta folosita de grupuri de interese transfrontaliere pentru fraudarea rezultatelor jocurilor sportive in scopul obtinerii de foloase in beneficiul Mafiei Pariurilor, asa cum s-a stabilit si sanctionat si in cazurile altor tari".

Compania Nationala Loteria Romana nu mai este obligata sa plateasca Federatiei Romane de Fotbal (FRF) 17,3 milioane de lei reprezentand profitul din pronosticurile sportive, potrivit unei decizii de pe 13 octombrie a Curtii de Apel Bucuresti, care nu este insa definitiva. In plus, Curtea de Apel Bucuresti a obligat FRF la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 217.506,18 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.