"Este o mare usurare pentru mine ca am trecut de Victor Hanescu, este un pas mare inainte pentru meciurile care vor veni. Victor si-a folosit cea mai buna arma a sa, serviciul. L-a folosit atat de inteligent incat nu am reusit sa gasesc ritmul pentru a-l putea returna", a explicat Novak Djokovic dupa abandonul lui Victor Hanescu la scorul de 7-6, 6-7, 3-1.

Hanescu s-a impus in primul set la tie-break si l-a pierdut pe al doilea la fel, iar in setul decisiv a abandonat la scorul de 3-1 pentru sarb, din cauza unor probleme la un picior. Meciul a durat doua ore si 19 minute.

Romanul s-a calificat in turul secund dupa ce l-a invins in prima runda a competitiei pe rusul Dmitri Tursunov, scor 4-6, 6-3, 6-2. Pentru accederea in turul 2, romanul a primit un cec in valoare de 15.000 de euro si 35 de puncte ATP.

Acesta a fost cea de-a doua partida dintre Djokovic si Hanescu. In primul meci, disputat in 2005 la ATP Masters Series Paris, romanul a abandonat inca din primul set, la scorul de 4-1 pentru sarb.