Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a cerut celor zece echipe care concureaza in Formula 1 sa-si reduca simtitor cheltuielile in urmatorii ani, pentru ca altfel nu vor mai putea rezista in fata crizei financiare, informeaza NewsIn

Presedintele FIA, Max Mosley, a trimis o scrisoare echipelor, inainte de intalnirea care va avea loc saptamana viitoare la Geneva, iar forul international a intocmit un plan pentru urmatorii cinci ani. "FIA considera ca toate cheltuielile din Formula 1 nu pot fi sustinute. Chiar si dupa aparitia problemelor financiare, echipele continua sa cheltuiasca mai mult decat au venituri. Astfel, echipele au devenit dependente, iar fabricantii depind de companii. Acum este un adevarat pericol sa se produca o criza", se arata in scrisoarea FIA.

Forul sustine ca numarul echipelor poate fi redus, chiar daca doua echipe s-au retras deja din campionat din cauza problemelor financiare, iar cele ramase trebuie sa nu mai fie in pierdere.

Williams, care anul trecut a avut pierderi de 37 de milioane de dolari, in prezent fiind sponsorizata de banca RBS si compania islandeza Baugur, este singura echipa care nu este finantata de un producator de masini sau un miliardar.

FIA va propune echipelor trei planuri pentru urmatorii ani. Primul prevede ca echipele sa concureze cu un motor fabricat de o singura companie, iar altul prevede ca mai multe echipe sa obtina un motor ieftin de la un singur furnizor. A treia alternativa este ca echipele sa primeasca un motor si cutia de viteze pentru mai putin de cinci milioane de euro intr-un sezon.

Federatia Internationala de Automobilism va discuta cu reprezentantii echipelor si despre o modificare a pieselor sasiului, inclusiv introducerea unei suspensii sau a rotilor standard. O alta propunere este interzicerea realimentarii in timpul curselor si scurtarea curselor, dar FIA vrea ca modificarile sa fie mai mult de ordin tehnic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.