Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a pierdut, marti, in fata Norvegiei, scor 23-30, in primul meci de la Cupa Mondiala din Danemarca, joc care a consemnat debutul selectionerului Radu Voina, anunta NewsIn

Golurile echipei antrenate de Radu Voina, aflat la prima partida in calitate de selectioner, au fost marcate de: Ardean-Elisei (6), Lecusanu (3), Geiger (3), Galca (2), Cioarec (2), Cruceanu (2), Meirosu, Soit, Manea, Balint si Bradeanu - cate un gol. Pentru Danemarca, principala marcatoare a fost Riegelhught, care a punctat de 7 ori.

In prima repriza, handbalistele tricolore au comis multe erori nefortate si doar paradele remarcabile ale lui Hutupan au limitat proportiile scorului. Romania a condus doar de doua ori pe parcursul partidei: 1-0, in minutul 1, si 3-2, in minutul 7. Lipsa de concentrare a romancelor si greselile individuale au adus, la pauza, un avantaj consistent pentru campioanele olimpice: 17-11.

In partea a doua, ritmul a fost mai alert, dar in randul tricolorelor s-a simtit o lipsa de comunicare. Totodata, Radu Voina a dat posibilitatea mai multor jucatoare tinere sa evolueze: Paula Radulescu, Andreea Cruceanu, Camelia Balint sau Melinda Geiger. Acestea au avut o comportare buna, insa proportiile scorului nu au putut fi micsorate pana la final.

Romania va mai intalni Suedia, miercuri, de la ora 17:00, si Germania, joi, de la ora 15:00. In cealalta partida a Grupei B, Germania a invins Suedia cu scorul de 28-27.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.