Antrenorul nationalei de fotbal a Romaniei, Victor Piturca, a declarat luni ca transferul lui Mirel Radoi la Inter Milano ar fi un pas foarte mare pentru jucator, dar spune ca ii va fi foarte greu sa se impuna la o formatie cu foarte multi jucatori valorosi, anunta NewsIn

"Daca Mirel reuseste sa se transfere la Inter, e foarte bine si m-as bucura foarte mult. Dar el mai trebuie sa si joace la echipa respectiva, iar aici vorbesc din postura de selectioner, si sa vina in forma buna la echipa nationala. Daca Mirel pleaca, pentru ca inca nu stim sigur acest lucru, ii va fi greu, pentru ca la ei concurenta este formidabila, au 30 de jucatori foarte valorosi. Stim insa ce jucator si ce om este Radoi", a declarat Victor Piturca la GSP TV.

Selectionerul a vorbit si despre pasa mai proasta prin care trece atacantul Adrian Mutu si a spus ca el nu trenuie judecat dupa numarul de goluri marcate. "Mutu a fost si va fi un jucator important pentru nationala, iar el nu a facut un joc rau contra Frantei. In prima repriza a periclitat poarta adversa si a tinut doi adevrsari dupa el. El nu a marcat, iar evolutiile sale asa sunt judecate. Nu poti sa dai gol mereu, mai ales cand ai in fata un astfel de adversar. Acum s-a si asteptat mai mult de la el pentru ca a venit dupa o perioada de pauza", a explicat Piturca.

Mai mult, selectionerul a spus ca nu are probleme cu atacantul Fiorentinei si nu se pune problema ca acesta sa fi fost suparat atunci cand a fost schimbat in meciul cu Franta: "El era suparat pentru ca nu am reusit victoria. Nu se pune problema sa fie suparat din cauza schimbarii pentru ca se vedea de la o posta ca nu mai putea reactiona din punct de vedere fizic. In al doilea rand, eu nu agreez astfel de iesiri, pentru ca daca cineva reactioneaza negativ, nu jigneste doar staff-ul tehnic ci si pe ceilalti jucatori".

Antrenorul tricolorilor a explicat apoi si motivele pentru care nu a apelat la jucatorii Stefan Radu si Nicolae Dica pentru meciul cu echipa Frantei: "Dica are probleme la Catania, iar lui ii e greu sa se impuna ca titular, pentru ca ei sunt o echipa mica, se apara si joaca pe contraatac. In cazul lui Radu Stefan situatia e alta, pentru ca joaca, dar nu mi-a placut atitudinea lui la antrenamente si tocmai de aceea nu l-am mai chemat".
Romania a terminat la egalitate cu Franta, scor 2-2, intr-un meci din Grupa 7 a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010 din Africa de Sud.

  • Clasamentul Grupei a 7-a a preliminariilor CM 2010: 1. Serbia 6p (6-2), 2. Lituania 6p (5-3), 3. Austria 4p (4-4), 4. Franta 4p (5-6), 5. Romania 4p (3-5), 6. Feroe 1p (1-4).

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.