Miercuri, incepand cu ora 15, locuinta vicepremierului umanist George Copos a fost scena unei intalniri, ce s-a dorit secreta, intre demnitarul roman, afaceristul cu fotbal Gigi Netoiu si presedintele Loteriei Nationale, Nicolae Cristea. Desi cei trei conspiratori au incercat sa ascunda opiniei publice sezatoarea lor, colegii nostri de la revista "Ciao", folosindu-se de mijloace specifice presei, au imortalizat pe pelicula reuniunea de taina. Spunem ca au incercat sa acunda respectiva intalnire deoarece, de cand este vicepremier, George Copos lucreaza numai pentru tara si deci toate actiunile lui sunt "la vedere" conform programului de transparenta lansat de Guvernul Tariceanu.

De asemenea si Nicolae Cristea, presedintele Loteriei Nationale, lucreaza pentru tara. Era normal ca la ora 15, atat el, cat si Copos, sa fie la birou si nu intr-o casa ce a fost, pentru o ora, conspirativa! De asemenea, de cand este vicepremier, George Copos nu mai are voie sa faca nici o afacere, fie ea chiar si din domeniul fotbalului, el trebuind sa se ocupe exclusiv de problemele patriei. Iar daca vrea sa discute cu Nicolae Cristea si Gigi Netoiu probleme care au legatura cu functia lui de demnitar, de ce nu s-au intalnit la sediul Guvernului, la birou? De ce a trebuit Copos sa se fereasca de ochii presei, daca nu are nimic de ascuns?

Spunem ca au incercat sa se ascunda, pentru ca cei trei conspiratori au pus la cale un plan de mascare a intalnirii lor. Iata cum au procedat: in jurul orei 15, mai intai si-a facut aparitia, la vila sa din strada Comandor Damian Dumitru nr. 10, vicepremierul George Copos, el fiind adus acasa de o masina de la Guvern. Apoi, la cateva minute a sosit la casa conspirativa Gigi Netoiu. Pentru a nu "marca locul" si pentru a nu da de banuit eventualelor "teleobiective", soferul lui Netoiu a plecat imediat spre un punct de asteptare dinainte stabilit. Ultimul a ajuns la intalnirea de taina presedintele Loteriei Nationale, Nicolae Cristea. Discutia dintre cei trei a durat mai bine de o ora.

Record mondial: o ora pentru a inmana doua bilete de meci

Daca ar fi sa il credem pe cuvant pe Copos, Gigi Netoiu s-a dus acasa la vicepremier pentru a-i inmana acestuia doua invitatii la finala Cupei Romaniei. Cum aceste invitatii erau foarte valoroase, Gigi a avut nevoie de un paznic. Si, cine era cel mai potrivit pentru a tine spatele afaceristului cu fotbal pe post de bodyguard, decat Nicolae Cristea, omul care are grija de sutele de miliarde de lei de la Loteria Nationala! Din nefericire pentru Copos, nu il putem crede pe cuvant in acest caz.

Cu siguranta Copos, Netoiu si Cristea nu au avut nevoie de 60 de minute ca sa rezolve problema invitatiilor, nici daca "actiunea" s-ar fi derulat "in reluare" pe televizorul din sufragerie.Evident conspiratorii au atacat alte probleme. Noi credem ca, la un pahar de vin bun, cei trei nu au ratat subiectul unui posibil blat dintre Dinamo si Rapid. Surse ne-au informat ca s-a discutat despre impiedicarea unei eventuale debarcari a lui Cristea de la Loteria Nationala.

Dublu blat

Sa luam aceste subiecte pe rand. Un blat intre Dinamo si Rapid este greu de conceput, dar cand este vorba de Netoiu si de Copos, nimic nu este imposibil. Primul poate sa propuna, cel de-al doilea este in stare sa primeasca. Mai ales ca cei doi au in acest moment un dusman comun: Gigi Becali si Steaua lui.Cea de-a doua varianta este mult mai plauzibila daca punem in balanta cei trei actori conspirativi si tinem cont de informatiile furnizate de sursele noastre. Copos este vicepremier din partea umanistilor, carora le revine, conform algoritmului politic, sefia Loteriei Nationale.

Gigi Netoiu este implicat pana in gat la Dinamo si in Ministerul de Interne. Cum cel care aduce bani la club taie si spanzura, Netoiu este extrem de interesat ca Loteria Nationala sa finanteze echipa Dinamo. La randul lui, Nicolae Cristea vrea sa ramana la vaca de muls "care este" Loteria Nationala. Toate bune si frumoase, numai ca: partidul lui Copos nu-l mai vrea pe Cristea presedinte la Loteria Nationala. Copos si-l doreste pe acelasi Cristea la sefia Loteriei pentru ca este si membru al CA Rapid si da bani grei la club.

Copos l-ar dori si in partid pe Cristea. Netoiu vrea sponsorizare de la Loterie, si poate sa ofere o anumita protectie lui Cristea prin intermediul mai-marilor din Ministerul de Interne implicati la Dinamo, mai ales acum cand PNA a intrat pe fir. Blatul de mentinere a lui Cristea in fruntea Loteriei pare mult mai plauzibil decat cel din fotbal.Va reamintim ca, in urma cu patru zile, in urma sesizarilor aparute in ziarul ZIUA, Parchetul National Anticoruptie a declansat o ancheta asupra ilegalitatilor de la Loteria Nationala, patronate de presedintele Nicolae Cristea. Acest caz este instrumentat de procurorul Padureanu, dosarul bazandu-se pe o serie de plangeri penale adresate initial Parchetului General si declinate apoi spre PNA.

Conspiratorii au uitat de protectie

Dupa ce ora rupta din timpul pentru tara si acordata de vicepremier celor doi romani a expirat, cei trei au iesit la brat din casa lui Copos. Ei au uitat de tehnica imprastierii in directii distincte dupa o sedinta conspirativa. In loc sa spele putina, ei au continuat sueta vreme de cateva minute si s-au pupat pe obraji de mama focului. Punand toate acestea cap-la-cap, am tras si noi concluzia ca problemele delicate au fost rezolvate. Timpul ne va dovedi daca Rapid a facut blat cu Dinamo sau daca Nicolae Cristea a ramas la sefia Loteriei Nationale, si astfel Gigel si Georgica au realizat un blat dublu: omul plus meciul! Filmul despartirii prezentat alaturat prin fotograme arata clar relatiile dintre cei trei conspiratori.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.