Rutierul american Lance Armstrong, de la echipa Astana, va concura in Turul Italiei, editia din 2009, au anuntat, luni, organizatorii competitiei, citati de NewsIn.

Ciclistul american le-a transmis chiar un mesaj fanilor din Italia, prin intermediul cotidianului Gazzetta dello Sport: "Salutari tuturor prietenilor mei din Italia, trebuie sa va spun ca sunt fericit sa va anunt ca voi participa la Turul Italiei in 2009. Am o cariera destul de lunga, dar niciodata nu am participat la Giro si acesta era un mare regret al meu, iar acum am sansa sa particip la editia centenara, poate chiar cu niste rezultate foarte bune".

La editia din 2009 se vor implini 100 de ani de la prima editie a Turului Italiei, care a avut loc pe 13 mai si a avut in total de opt etape. Primul castigator al Turului Italiei a fost Luigi Ganna.

Americanul Lance Armstrong, de sapte ori consecutiv castigator al Turului Frantei, a anuntat la inceputul lunii septembrie ca din 2009 va reveni in ciclismul profesionist si are ca obiectiv castigarea competitiei franceze pentru a opta oara.

Armstrong a implinit 37 de ani pe 18 septembrie si isi anuntase retragerea pe 24 iulie 2005, cand s-a impus in Marea Bucla pentru a saptea oara.

Americanul nu a participat niciodata la Turul Italiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.