Politehnica Iasi a castigat, duminica, scor 2-1, partida restanta din etapa a 5-a cu Farul Constanta, desi a fost condusa cu 1-0 inca din minutul 3, transmite corespondentul NewsIn

POLITEHNICA IASI-FARUL 2-1 (Bersnjak 39, R. Miclea 62 / Bacila 3)

Politehnica Iasi: Plesca - Buta, Onut, Ad. Ilie, Pecnik - Gavatorta - Viveiros, Naidin, Bersnjak (Ignatov 83), Miclea (Paruolo 74, Montiel 88) - Bratu. Antrenor: Ionut Popa.
Farul: Vlas - Farmache (L. Parvu 81), Barbu, Schiopu, Maxim - Ben Teekloh (Gosic 68) - Bacila, Voiculet, Nae (Fatai 52), Mendy - Chico. Antrenor: Ion Marin.
Cartonase galbene: Viveiros 63, Naidin 90
Arbitri: Alexandru Tudor - Nicolae Marodin, Cristian Nica
Stadion: Emil Alexandrescu; Spectatori: 7.000

Cum s-au marcat golurile:
0-1, min 3 : Bacila a fost lansat in careu de un coechipier si l-a invins pe Branet cu un sut de la 14 metri,
1-1, min 39 : Slovenul Bersnjak a reusit sa egaleze printr-un sut formidabil de la 25 de metri, direct in vinclul portii lui Vlas.
2-1, min 62: Vlas a pasat gresit spre un coechipier, Romulus Miclea a interceptat mingea la 20 de metri, si a marcat cu un sut din marginea careului mare.

Aceasta partida trebuia sa se dispute pe 23 august, insa atunci, nocturna arenei iesene nu s-a aprins timp de 35 de minute dupa ora de incepere a jocului si astfel arbitrul Istvan Kovacs a fluierat finalul, insa decizia nu a fost regulamentara deoarece ar fi trebuit sa astepte 60 de minute, nu doar o jumatate de ora, iar Poli risca sa piarda la masa verde. Comisia de Disciplina a revenit asupra hotararii lui Kovacs si a anuntat ca meciul se va rejuca, in ciuda faptului ca Farul a depus un memoriu in acest sens la TAS.
Conducerea gruparii iesene a lasat intrarea libera pentru acest meci, ca urmare a faptului ca atunci cand trebuia sa se dispute jocul, pe 23 august, vanduse cateva mii de tichete catre fani, care nu au mai avut ocazia sa vada vreun meci din cauza incidentului cu nocturna.
Mijlocasul Farului, Marius Nae, a revenit in prima echipa a Farului, dupa ce a fost exclus din lot acum doua saptamani de conducere pe motive disciplinare. Fotbalistul a fost folosit pentru prima oara in acest sezon ca titular, dupa ce in prealabil mai bifase o singura partida, dar cand a intrat pe parcurs, jucand doar 12 minute.
Mijlocasul macedonean al lui Politehnica Iasi, Stojane Ignatov, a debutat in acest meci in Liga I, la aproape patru luni dupa ce a semnat un contract pe trei sezoane. In varsta de 28 de ani acesta are si 11 selectii la echipa nationala a tarii sale.

In urma acestui rezultat, Politehnica Iasi a urcat pe locul 15, avand 10 puncte acumulate, in timp ce Farul Constanta ramane pe 14, cu 10 puncte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.