Capitanul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Cristi Chivu, a declarat, vineri, ca tricolorii sunt obisnuiti cu partide importante, iar in duelul cu Franta vor face tot posibilul sa invinga, dar, in acelasi timp, vor fi prudenti pentru a nu suferi un nou esec, transmite corespondentul NewsIn

"Cred ca ne-am obisnuit sa jucam meciuri importante si ne-am obisnuit cu tensiunea de la echipa nationala. Am avut timp o saptamana, in care s-a lucrat bine, acum sa vedem ce va fi la ora jocului. Trebuie sa profitam de situatiile favorabile din timpul jocului, sa jucam prudent cand trebuie si sa riscam la momentul opotun, astfel incat la final sa iesim zambitori de pe teren. Intram pe teren la victorie, dar ne vedem si lungul nasului, pentru ca jucam impotriva unei echipe bune, cu jucatori de valoare", a declarat Cristi Chivu.

Fundasul echipei nationale a adaugat ca jucatorii sunt constienti de importanta partidei si de faptul ca victoria ar fi foarte importanta, insa spune ca o infrangere nu ar fi o tragedie: "La echipa nationala toate meciurile sunt grele, iar orice pas gresit ne poate costa. Am pierdut deja un meci, cel cu Lituania, iar inca un pas gresit ne-ar costa, situatia ar deveni destul de grea. Sper insa sa obtinem un rezultat bun, mai ales ca jucam pe teren propriu. Vom juca insa prudent si speram sa ne impunem. Ce va fi daca pierdem? Viata merge inainte. Un meci pierdut nu e o tragedie, doar ca s-ar complica mult lucrurile din grupa".

Jucatorul a mai spus ca fotbalistii pregatiti de Victor Piturca nu s-au plans de starea gazonului de pe stadionul Farul, chiar daca "pregatirea in Romania nu se face in aceleasi conditii ca afara". Chivu nu s-a aratat interesat de o posibila sosire a antrenorul sau de la Inter Milano, Jose Mourinho, la meciul cu Franta, si a glumit pe seama calitatilor selectionerului Victor Piturca, care a inscris un gol spectaculos, la antrenament, in poarta lui Pantilimon: "Daca bate si penalty-uri la fel de bine cum executa lovituri libere, ar trebui sa isi faca legitimatie".

Mijlocasul nationalei, Razvan Cocis, a opinat ca problemele de lot ale Frantei ar putea fi un avantaj pentru tricolori, care mai sunt avantajati si de revenirea in echipa a jucatorilor Mutu, Chivu si Rat: "Vrem sa obtinem un rezultat bun, iar reveniea celor trei poate fi un avantaj pentru noi pentru ca pot face diferenta. Terenul e bun si sper ca la ora jocului sa se prezinte la fel de bine. Nu cred ca ar fi un avantaj pentru noi sa ploua, pentru ca suntem o echipa latina, cu jucatori tehnici".

Debutantul Costel Pantilimon a precizat ca saptamana petrecuta in lotul echipei nationale a fost fantastica pentru el, iar jucatorii mai experimentati l-au primit foarte bine: "Sper sa o tin la fel dupa aceasta convocare. Toti am muncit si ne-am facut treaba, iar la ora meciului fiecare trebuie sa fie in cea mai buna forma".

Partida dintre Romania si Franta va avea loc sambata, de la ora 21:40, pe stadionul Farul din Constanta. Ambele formatii au pierdut meciurile de debut in Grupa a 7-a, iar apoi au castigat urmatoarea disputa. Liderul grupei este Lituania, care are punctaj maxim dupa primele doua etape.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.