Selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Victor Piturca, a declarat, vineri, ca Franta este o echipa foarte puternica, insa si tricolorii au anumite "arme", pe care le vor folosi in duelul cu nationala pregatita de Raymond Domenech, transmite corespondentul NewsIn

"Inaintea partidei s-au facut multe analize, s-a discutat mult, dar meciul se va decide doar pe teren si sper ca la final Romania sa fie invingatoare. Stiu ca va fi greu, dar am mai trecut prin astfel de meciuri. Toti jucatorii sunt apti si dornici de a reusi un rezultat mare. Romania isi va folosi propriile arme pentru a se impune. Aud voci care spun ca vor spectatcol. Si eu imi doresc acest lucru, sa ajungem la finalizare, sa marcam mult, dar avem in fata un adeversar si nu va fi usor", a declarat Victor Piturca.

Selectionerul a spus ca s-a hotarat "in proportie de 95%" asupra primului 11 cu care va incepe partida cu Franta si e greu sa mai apara modificari pana la ora meciului. Piturca apreciza ca jucatorii sunt "foarte motivati si toti vor victoria", iar succesul poate veni doar daca fotbalistii vor fi "motivati si extrem de concentrati", lucruri care au lipsit la meciul cu Lituania, pierdut de tricolori pe teren propriu, scor 3-0.

Piturca s-a aratat multumit de starea de spirit a jucatorilor Adrian Mutu si Cristi Chivu, care au revenit in echipa nationala, si spune ca s-a bucurat ca ei nu au fost folositi la echipele de club in ultimele jocuri. "Nu s-a pus problema ca Mutu sa nu joace, el doar a fost menajat, iar acest lucru mi-a convenit pentru ca il durea putin genunchiul. La fel a fost si cu Chivu", a spus tehnicianul, care sustine ca fundasul lui Inter Milano nu a jucat cu frica din cauza unei posibile recidive la accidentarea de la umar: "Am vazut meciuri cu Cristi si pot spune ca a jucat la sacrificiu. La acest nivel nu poti sa te menajezi, nu poti sa te feresti la dueluri".

Antrenorul este de parere ca starea gazonului de pe stadionul Farul este una foarte buna si a spus ca jucatorii nu s-au plans niciodata de acest aspect, el precizand ca nu si-ar dori ca la ora meciului cu Franta sa ploua, pentru ca nationala nu ar fi avantajata de aceste conditii meteo. Piturca a mai afirmat ca debutantii de la nationala s-au adaptat foarte bine: "Nu sunt si ei tot oameni? Am avut o discutie cu ei inainte de a incepe antrenamentele si le-am explicat ce inseamna sa joci la acest nivel. Sunt debutanti, dar au fost primiti cu bratele deschise de ceilalti".

Referitor la programul echipei nationale a Frantei, care a ales ca vina in Romania cu doar o zi inainte de meci si sa nu efectueze vreun antrenament pe stadionul Farul, Piturca a opinat ca acest aspect nu este unul sfidator la adresa romanilor: "Daca nu fac antrenament aici inseamna ca sunt aroganti? Toate declaratiile pe care le-am vazut sunt normale si decente. Va spun eu ca ei nu sunt relaxati. Sunt la fel de concentrati ca si noi pentru ca au nevoie de cele trei puncte puse in joc. Francezii sunt profesionisti, ei au cel putin 100 de ani inaintea noastra la civilizatia sportiva, doar isi fac meseria".

Tehnicianul tricolorilor este de parere ca lipsa fundasului William Gallas, care este accidentat, ar putea constitui un avantaj pentru jucatorii sai: "Am vorbit cu baietii, iar eu, la fel ca si ei, cred ca lipsa lui Gallas e un avantaj pentru noi. Cand el lipseste, apararea lor sufera. Nu stiu cine va juca langa Abidal, care nu joaca nici el foarte mult la echipa de club, dar faptul ca au o aparare schimbata ar putea fi un avantaj pentru noi".

Partida dintre Romania si Franta va avea loc sambata, de la ora 21:40, pe stadionul Farul din Constanta. Ambele formatii au pierdut meciurile de debut in Grupa a 7-a, iar apoi au castigat urmatoarea disputa. Liderul grupei este Lituania, care are punctaj maxim dupa primele doua etape.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.