India va organiza din 2011, in premiera, un Mare Premiu de Formula 1, a declarat, vineri, seful competitiei, Bernie Ecclestone, care a precizat ca Mosley trebuie pastrat in functia de presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), informeaza Reuters.

"India va intra in calendarul competitiilor incepand cu 2011", a spus Ecclestone, care a precizat ca nu stie ce modificari vor mai interveni, avand in vedere ca intr-un sezon sunt prevazute 18 curse. Presedintele Asociatiei Olimpice Indiene, Suresh Kalmadi, a anuntat anul trecut ca India va gazdui un Mare Premiu din 2010, iar oficialul F1 a afirmat ca au aparut mai multe intarzieri, avand in vedere ca au mai existat si alte optiuni.

"A existat si varianta Moscovei, dar nu este momentul sa ne gandim la o data", a spus acesta, care s-a referit si la faptul ca America de Nord nu va gazdui nicio cursa in 2009, pentru prima data dupa 50 de ani, deoarece MP al Canadei a fost scos din calendar, fiind inlocuit cu Abu Dhabi. "Lucrurile functioneaza altfel in America. Anumite evenimente, precum Formula 1 sau Jocurile Olimpice, sunt finantate de stat in multe tari. In Statele Unite evenimentul este organizat de firme private, care vor sa faca profit inainte de desfasurarea cursei. Este putin cam mult", a mai spus Ecclestone. El a precizat ca Singapore va fi singura cursa desfasurata in nocturna, chiar daca Marile Premii din Asia au loc la ore asemanatoare.

Bernie Ecclestone s-a referit si la situatia presedintelui FIA, Max Mosley, care in acest an a fost implicat intr-un scandal sexual foarte mediatizat: "Eu l-as alege si pentru urmatorii 20 de ani. Daca vrea sa ramana in functie, este normal sa o faca".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.