Mijlocasul formatiei Catania, Nicolae Dica, a declarat astazi pentru NewsIn ca o eventuala victorie a nationalei Romaniei contra Frantei ar contribui la imbunatatirea imaginii create de elevii lui Victor Piturca in meciul contra Lituaniei, scor 0-3, din Grupa a 7-a de calificare la CM 2010

"Cu Franta va fi un meci super greu, dar daca vom reusi sa obtinem victoria, eu zic ca va fi uitata infrangerea cu Lituania. Un egal ne-ar mentine sansele de calificare, dar o victorie ne-ar face sa nu mai depindem de jocul rezultatelor", a spus Nicolae Dica, care a adaugat ca "indiferent de rezultatul meciului cu Franta, nu cred ca nea Piti va pleca de la nationala".

Romania va intalni nationala Frantei, sambata, de la ora 21:40, pe stadionul Farul din Constanta, in cea de-a treia partida programata in Grupa a 7-a de calificare la CM 2010.

Internationalul roman a opinat ca nu se astepta sa nu fie convocat la echipa nationala, din cauza faptului ca in ultima perioada nu a evoluat in prea multe meciuri la echipa sa de club: "Sincer, ma asteptam sa nu fiu convocat la nationala, mai ales ca, in ultima vreme, am jucat putin la Catania. Walter Zenga nu mi-a dat nicio explicatie. Mi s-a spus sa am rabdare sa ma acomodez".

Dica a precizat care sunt motivele pentru care inca nu a reusit sa se impuna ca titular in echipa antrenata de Zenga: "In Italia este alt fotbal fata de ce se joaca in Romania, aici se pune mult accent pe tactica. Daca se castiga un meci cu 1-0 toata lumea este foarte multumita. Eu sunt un jucator ofensiv, care nu prea face faza defensiva. Aici cred ca trebuie sa mai lucrez, trebuie sa fac eforturi sa fac si faza defensiva".

Fostul jucator al Stelei s-a aratat nemultumit de statutul sau la Catania si a afirmat ca daca situatia sa nu se va schimba, incepand din iarna, impreuna cu impresarul Giovani Becali va hotari daca va mai continua sau nu la echipa pregatita de Walter Zenga: "Am 28 de ani, iar daca nu voi juca voi pleca. Nu-mi permit sa nu joc, pentru ca asa nu voi mai fi convocat la nationala".

Dica a mai spus ca nu stie daca va reveni la Steaua, intrucat acest lucru nu depinde de el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.