"Muncesc din greu si am o mare ambitie sa devin din nou numarul unu mondial. In prezent, trec printr-o perioada de acomodare pentru ca am ajuns intr-un nou mediu. Cateodata joc bine, alteori mai putin bine. Trebuie sa imi regasec echilibrul si forta, iar din acest motiv trag tare la antrenamente. Peste zece zile voi fi mult mai bun", a afirmat fostul jucator al Barcelonei, care in prezent se afla la Milano, acolo unde se pregateste alaturi de restul fotbalistilor lui AC Milan care nu au fost convocati la echipele nationale.

Internationalul brazilian a mai spus ca golul marcat in poarta rivalei Inter este unul dintre cele mai frumoase reusite din cariera sa: "Sper ca va fi prima reusita dintr-o lunga serie care va urma in tricoul lui AC Milan. Mi-a amintit de golul inscris pe Bernabeu, contra lui Real Madrid, cand am fost aplaudat de fanii adversarilor. Carlo Ancelotii ma ajuta si ma incurajeaza de cand am ajuns in Italia".

Ronaldino, castigatorul Balonului de Aur in 2005, a fost transferat in aceasta vara de la FC Barcelona la AC Milan pentru aproximativ 22 de milioane de euro.