Suma de 17 milioane de euro pe care Adrian Mutu trebuie sa o plateasca lui Chelsea dupa scandalul "cocaina" este disproportionata, sustine avocatul FIFPro, Wil van Megen, acuzand gruparea engleza ca abuzeaza de forta finaciara pe care o are, transmite NewsIn

"Din punctul nostru de vedere, suma de peste 17 milioane de euro stabilita de Camera de Rezolvare a Conflictelor din cadrul FIFA (DRC), ca daune pe care fotbalistul roman Adrian Mutu trebuie sa le plateasca clubului Chelsea ca urmare a concedierii sale de la clubul britanic, este disproportionata. Consider ca exista mai multe posibilitati clare care ar trebui sa conduca spre un rezultat pozitiv pentru Mutu in apelul pe care l-a facut la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) impotriva verdictului dat de Camera de Rezolvare a Conflictelor", a spus Megen, in cadrul unei conferinte de presa desfasurata la Hotel Rex din Mamaia.

Acesta a adus si cateva argumente in favoarea lui Adrian Mutu. "1. Suma de 17 milioane de euro reprezinta valoarea reziduala totala din suma de transfer de 22,5 milioane de euro platita de Chelsea in 2003 fostului club al lui Mutu, Parma. Totusi, Mutu nu a avut nicio implicare in stabilirea sumei de transfer convenita de cele doua cluburi; 2. Chelsea nu a intreprins nicio actiune pentru a limita daunele in acest caz; 3. In conformitate cu regulamentul FIFA, Camera de Rezolvare a Conflictelor este autorizata sa dea decizii doar in cazuri avand dimensiune internationala. 4. Regulamentul FIFA stipuleaza faptul ca noul club al jucatorului, Juventus, este responsabil impreuna cu fotbalistul de plata compensarilor catre clubul anterior. Acest lucru nu s-a intamplat in acest caz".

Mai mult, avocatul FIFPro a precizat ca daca in locul lui Adrian Mutu ar fi fost un jucator cu pasaport britanic "Camera de Rezolvare a Conflictelor ar fi respins cazul si prin urmare nu ar fi trebuit sa fie platite daune". "In consecinta, Mutu se poate prevala de faptul ca este supus discriminarii in baza nationalitatii sale", a mai declarat Wil van Megen.

Megen a mai afirmat ca testele anti-doping pe care Chelsea i le-a facut lui Adrian Mutu au fost partial ilegale si a acuzat clubul londonez de abuz de putere: "Clubul Chelsea trebuia sa-l bage pe Mutu intr-un program de reabilitare, nu sa-l dea afara. E un caz important nu doar pentru Mutu, ci pentru toti fotbalistii din lume pentru ca astfel de decizii sunt factori de amenintare pentru carierele jucatorilor. Ameninta libera circulatie a acestora. Noi, FIFPro, nu suntem implicati direct in caz, ci il sprijinim pe fotbalist punand in evidenta elementele pe care CAS ar putea sa le ia in discutie pentru ca Mutu sa obtina o decizie in favoarea sa. E un abuz de putere din partea clubului Chelsea din cauza fortei financiare pe care o are si nu putem permite ca Adrian Mutu sa fie o victima. In viitor trebuie sa acordam atentie speciala criteriilor de acordare a compensatiilor financiare".

La randul sau, reprezentantul FIFPro, Tonny Higgins, a declarat: "Sunt incantat sa fiu aici din partea FIFPro pentru a-l sprijini lui Mutu. Ii multumim ca si-a facut timp sa iasa din pregatirile pentru meciul cu Franta.

Mutu le multumeste prietenilor, pentru sprijin

"Ma bucur de sprijinul acordat de cele doua sindicate. Nu mi se pare corect ce s-a intamplat. Sper ca impreuna sa facem o treaba buna. Ii multumesc si lui Cristi Chivu pentru sprijin. E foarte important pentru mine sa stiu ca am cele doua sindicate alaturi, pentru ca urmeaza sa se ia o decizie importanta pentru mine", a spus Mutu, in cadrul unei conferinte de presa desfasurata la Hotel Rex din Mamaia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.