Presedintele Federatiei Engleze de Fotbal (FA), David Triesman, a declarat, marti, ca echipele britanice au datorii de aproximativ 3 miliarde de lire sterline, motiv pentru care multe dintre ele vor avea mari probleme, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Triesman a afirmat in cadrul unei conferinte de presa ca informatiile le-a primit de la mai multe surse si a dat asigurari ca cifrele sunt valabile. "Probabil ca suma datorata de echipele din fotbalul englez ajung la trei miliarde de lire sterline. Un singur lucru este clar in aceasta privinta, toate trebuie sa fie platite sau refinantate. Din cauza acestor datorii, multe cluburi apartin de fapt diverselor institutii financiare sau diversilor patroni foarte bogati", a explicat Triesman.

Presedintele FA a adaugat ca aproape o treime din datorii, 950 de milioane de lire sterline, apartin numai marilor cluburi: Manchester United, Liverpool, Chelsea si Arsenal, sumele datorate majorandu-se cu cate 12 procente in fiecare an.

FA are datorii de 400 de milioane de lire in urma construirii stadionului Wembley, inaugurat anul trecut, suma totala depasind cu mult estimarile initiale.

Intrebat daca poate garanta ca echipele din Premier League nu vor da faliment din cauza datoriilor si a crizei financiare globale, Triesman a marturisit ca orice este posibil. "Nu stiu, se poate. Ceea ce stiu acum este ca suntem intr-o pozitie nu foarte buna, iar datoriile nu reprezinta singura problema. De multe ori soarta nu este in mainile tale".

"Proprietarii fac tot felul de operatiuni pentru a scapa de datorii, iar acest lucru este periculos. Tot mai multe cluburi au probleme, iar unii patroni pleaca rapid, scotand cluburile la vanzare. Trebuie sa testam mai bine proprietarii din Anglia, pentru a nu mai repeta astfel de lucruri", a explicat Triesman.

Presedintele FA s-a referit si la cazurile de rasism din fotbalul englez, precizand ca Tottenham Hotspur trebuie sa interzica accesul pe stadion suporterilor care l-au jignit pe Sol Campbell. El a adaugat ca se va intalni si cu Sepp Blatter, dupa ce Emile Heskey a fost tinta scandarilor rasiste in timpul partidei contra Croatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.