Antrenorii Ernst Middendorp, Cristiano Bergodi si Francesco Guidolin se afla pe lista posibililor succesori ai portughezului Jose Peseiro, suspendat din functie dupa ratarea calificarii in Cupa UEFA, au declarat, marti, pentru NewsIn, surse apropiate conducerii clubului din Grant.

"Avem o lista formata din 6-7 antrenori, atat romani, cat si straini. Printre cei luati in discutie se numara, printre altii, Middendorp, Bergodi si Guidolin. Andone era principalul favorit, dar am inteles ieri ca nu mai poate antrena in Liga I. E greu de spus care dintre ei are cele mai mari sanse acum. Trebuie sa ne gandim serios, pentru ca nu vrem sa mai gresim cum s-a intamplat cu Peseiro", a spus sursa apropiata clubului din Giulesti.

Conform aceleiasi surse, giulestenii doresc ca noul antrenor sa semneze un contract pe o perioada scurta de timp: "Noi vrem sa semnam un contract valabil pana la finalul turului sau cel mult pana la finalul sezonului, in care sa inseram o clauza de prelungire. Trebuie sa vedem si cum se descurca antrenorul, mai ales dupa experienta cu Peseiro".

Contactat de NewsIn, fostul tehnician al giulestenilor Cristiano Bergodi a spus ca inca nu a fost ofertat de Rapid, dar ar reveni cu placere in cazul unei propuneri: "Acum aflu ca sunt pe lista Rapidului. Nu m-a contactat nimeni. Sunt placut impresionat ca s-au gandit la mine. Daca as primi o oferta, as fi incantat sa revin in Giulesti. Am amintiri placute de acolo, cu jucatorii si suporterii. Stiu ca au probleme mari in acest moment, dar nu mi-e teama sa preiau echipa".

Germanul Ernst Middendorp a declarat agentiei NewsIn, ca nu a mai fost contactat de conducerea Rapidului, dupa ce in vara a fost aproape sa semneze cu alb-visiniii:
"Nu m-a contactat nimeni de la Rapid in ultimul timp. Singura discutie pe care am purtat-o cu ei a avut loc in vara, cand am fost sunat de domnul Taher. Atunci am venit la Bucuresti si urma sa semnez contractul. Ar fi provocarea carierei mele sa vin la Rapid".

Tehnicianul Ioan Andone a declarat agentiei NewsIn, ca sansele de a deveni noul antrenor al Rapidului sunt infime, deoarece regulamentul nu ii permite sa fie angajat la doua cluburi in acelasi sezon, dupa ce a pregatit pe CFR Cluj pana in etapa a 6-a: "Inca nu am primit nicio oferta din partea lui Fathi Taher, dar si daca as vrea sa antrenez Rapidul, nu am voie fiindca regulamentele nu imi permit. Am antrenat deja o echipa in Liga I, pe CFR, si nu mai am cum sa pregatesc o alta formatie in acest sezon. Nu pot sa am vreo functie tehnica la vreo echipa. Nu ma gandesc momentan la asa ceva".

Francesco Guidolin este liber de contract dupa ce a fost demis la sfarsitul lunii martie 2008 de la Palermo. Finalul celui de al patrulea mandat al lui Guidolin la Palermo a venit dupa trei infrangeri consecutive ale echipei si pe fondul criticilor aduse de catre presedintele formatiei, Maurizio Zamparini.

Dupa eliminarea echipei din Cupa UEFA, antrenorul Jose Peseiro si tot staff-ul sau au fost suspendati din functie, iar Nicolae Manea si Grigore Sichitiu au preluat conducerea tehnica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.