Luptatorul rus de sumo Soslan Gagloev, in varsta de 20 de ani, care a fost exclus din sport pentru ca a fost prins detinand marijuana, a acuzat mai multi luptatori ca trucheaza meciurile si ca sumo este controlat de o adevarata mafie, relateaza NewsIn

Campionul bulgar de sumo Kotooshu, primul european castigator al unui turneu, este acuzat ca a trucat mai multe partide, dar acesta a negat afirmatiile lui Gagloev din revista Shukan Gendai, aparuta luni.

Potrivit declaratiilor fostului luptator rus, Kotooshu, pe numele sau adevarat Kaloian Mahlianov, l-a contactat pe Gagloev si i-a propus bani in schimbul unei victorii. Bulgarul, inalt de 2,02 metri si 155 de kilograme, a avut mai multe accidentari in acest an si avea nevoie de victorii. "Suntem amandoi europeni. Daca faci asta pentru mine, nu te voi uita niciodata. Iti dau un milion de yeni (n.r. 6.900 de euro). Daca pot, suma poate ajunge pana la 1,5 milioane de yeni", sustine rusul ca i-a propus luptatorul bulgar.

"Sumo nu este un sport profesionist. Este un spectacol, un circ. Mafia luptelor controleaza castigatorii si invinsii, trucheaza partidele", a explicat Gagloev.

Revista care a publicat articolul a mai publicat in ianuarie 2007 un material in care il acuza pe "marele campion" mongol Asashoryu ca a oferit bani pentru a castiga mai multe intalniri.

In ultimul timp au aparut mai multe scandaluri in sumo, un tanar a murit anul trecut din cauza profesorului sau, iar trei sportivi rusi au fost exclusi pentru ca au fumat canabis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.