Dinamo a cucerit aseara cea de-a 12-a Cupa a Romaniei din istoria sa - si a cincea din ultimii sase ani - dupa o finala in care Farul a avut mai multe ocazii si a dominat aproape tot timpul.

Aseara, in Cotroceni, Dinamo a aratat aceeasi partitura fricoasa ca in meciul cu Poli Timisoara.Adica s-a aparat foarte mult, profitand si de golul lui Stefan Grigorie din minutul 7, reusita venita pe fondul tracului de inceput al Farului.Dupa aceea, insa, constantenii lui Petre Grigoras s-au instalat temeinic la carma jocului, nelasandu-le ocupantilor locului secund in Divizia A decat sanse sporadice de contraatac.

Astfel, s-ar putea spune, fara a gresi, ca eroul dinamovistilor a fost portarul Bogdan Stelea, cel care a avut mai multe interventii care i-au salvat pe caini. De partea cealalta, George Curca a somat pe toata durata primei reprize, in timp ce in a doua parte a avut de intervenit doar de vreo trei ori, pe final de meci, atunci cand colegii sai se aruncasera furibund catre poarta lui Dinamo. Din pacate insa, ca de atatea ori, fotbalul s-a dovedit nedrept. Echipa care a jucat aseara un fotbal mai bun si mai frumos, Farul, a trebuit sa se recunoasca invinsa. Totusi, constantenii merita toata adulatia suporterilor lor, in timp ce Andone si elevii sai trebuie felicitati pentru succes si pentru pragmatismul lor, care, insa, a reusit sa ucida spectacolul fotbalistic.

FANII CONSTANTENI AU FACUT SCANDAL

Asa cum era de asteptat, suporterii Farului au venit in numar mare, circa 7.000, pe arena din Parcul cu platani.Totusi, o mare parte din galeria marinarilor a ajuns la stadion cu doar jumatate de ora inainte de fluierul de inceput al partidei, desi sosirea era preconizata mult mai devreme. Sorin Mihailescu, liderul galeriei Farului, a explicat: "Am fost plimbati dintr-un loc intr-altul. Trebuia sa ne duca la Obor, apoi in Chitila, apoi la Gara Basarab". Pe parcursul drumului catre Bucuresti, sustinatorii fotbalistilor lui Grigoras au devastat trenul care ii aducea in Capitala, iar la Ciulnita au avut o altercatie cu niste suporteri "locali" ai cainilor.

INJURATI

Galeria Farului nu i-a uitat pe dinamovistii care au evoluat la Farul, Ianis Zicu si Alexandru Baltoi. Acestia au fost fluierati copios atat in momentul in care si-au facut aparitia pe stadion, cat si la fiecare atingere a balonului. In plus, in momentul in care fotbalistilor din Soseaua Stefan cel Mare li se inmana trofeul, suporterii constantenilor au scandat numele Stelei, marea rivala a celor din Soseaua Stefan cel Mare.

GRIGORAS, SCUIPAT DE PASCOVICI!

In minutul 75 al partidei, la scorul de 1-0 pentru Dinamo, Petre Grigoras a decis sa forteze egalarea trimitand un nou atacant in teren, Baicu, cel ales pentru inlocuire fiind Cosmin Pascovici.Surprins de decizia antrenorului, fundasul Farului a avut o iesire extrem de nervoasa in momentul in care a fost chemat la schimbare.In timp ce se indrepta spre marginea terenului, acesta a scuipat in directia lui Grigoras, dupa care l-a injurat. Ajuns pe banca de rezerve, fotbalistul si-a aruncat nervos tricoul continuand sa conteste decizia lui Grigoras.

Fotbalistul, care in vara a incercat din rasputeri sa paraseasca echipa din Constanta, fugind chiar pentru a se antrena cu Universitatea Craiova, se afla in atentia clubului grec Panathinaikos, ai carui patroni sunt in relatii foarte bune cu patronul Farului, George Bosanceanu. Doi reprezentanti ai echipei la care evolueaza si Lucian Sanmartean s-au aflat ieri in tribunele stadionului Cotroceni, urmarind pe "viu" comportamentul lui Pascovici.

COPOS TINE CU DINAMO DIN INTERES

Venit la partida din Cotroceni pentru a urmari pe viu viitoarea adversara a Rapidului, George Copos nu a scapat nici de aceasta data de Cristi Borcea, cel care, ca si anul trecut, nu s-a lasat pana nu i-a pus la gat vicepremierului un fular al lui Dinamo. "Lasati ca el tine cu Dinamo, e interesul lui sa mai prinda si Rapidul Cupa UEFA", se amuzau conducatorii dinamovisti.

SEMEGHIN, LUAT LA MISTO

Suporterii dinamovisti, desi au decis sa renunte la conflictul cu jucatorii si sa isi sustina echipa in Finala Cupei, nu i-au uitat pe mai vechii "clienti", Semeghin si Bogdan Stelea. Portarul nationalei a fost injurat la unison de ambele galerii la intrarea pe teren, in repriza a doua suporterii Farului aruncad spre el cu diverse obiecte. Inainte de inceputul partidei, suporterii cainilor rosii au arborat un banner adresat fundasului cunoscut si ca spaima sticlelor de vin - "Busuioaca de Semeghin".


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.