Capitanul echipei nationale a Romaniei, Cristi Chivu, a declarat, duminica dupa-amiaza, ca selectionata tricolora nu trebuie sa piarda meciul cu Franta, deoarece infrangerea din jocul cu Lituania ii obliga pe elevii lui Victor Piturca sa obtina victoria

"Franta e una dintre contracandidatele la calificare. Meciul cu Franta e unul pe care nu putem sa-l pierdem pentru ca rezultatul ultimei partide jucate in tara nu a fost asa cum ne-am dorit", a spus Chivu, care a adaugat ca meciul cu Lituania putea fi pierdut atat cu el, cat si cu Adrian Mutu pe teren: "Sper sa jucam la adevarata noastra valoare. Colegii nostri au demonstat, cu o singura exceptie, ca pot castiga si fara noi".
Reprezentativa Romaniei va intalni echipa similara a Frantei, sambata, 11 octombrie, la Constanta, intr-un meci contand pentru Grupa a 7-a de calificare la Cupa Mondiala din 2010, relateaza NewsIn.

Fotbalistul lui Inter a avut numai cuvinte de lauda la adresa echipelor CFR Cluj si Steaua, care au remizat, scor 0-0, contra lui Chelsea Londra, respectiv Fiorentina. "Sunt doua rezultate foarte bune pentru fotbalul romanesc, care ne dau sperante pentru viitor. Sper ca fotbalul nostru sa mearga in continuare pe aceasta panta ascendenta".

Capitanul tricolorilor le-a luat apararea echipelor romanesti angrenate in Cupa UEFA, eliminate in bloc din aceasta competitie: "Datorita Stelei si a Rapidului am avut cinci echipe in Cupa UEFA. Nu e un capat de tara, dar e pacat ca niciuna nu a mers mai departe. Dezamagirea e mare".

Chivu le-a luat apararea si fanilor rapidisti, care l-au intampinat cu pietre pe actionarul majoritar Fathi Taher la finalul meciului cu VFL Wolfsburg: "Ce-ati fi vrut, sa arunce cu flori? E normal ca suporterii sa-si piarda rabdarea si sa arunce cu pietre. Dupa mine s-a aruncat cu oua intr-o perioada".

Altfel, capitanul Romaniei a devenit, duminica, Ambasador FIFA-SOS Satele Copiilor Romania, iar cel care i-a va inmanat certificatul a fost Gica Popescu, el detinand deja aceasta titulatura.

Internationalul roman va fi prezent, duminica, la ora 21:30, in studioul Realitatea TV, pentru a in cadrul unei Editii Speciale prezentata de Vlad Enachescu. Capitanul nationalei va discuta cu Vlad Enachescu despre meciul Romaniei cu Franta din preliminariile CM 2010, prestatia echipelor romanesti din cupele europene, campionatul romanesc, Inter Milano, dar si despre viata sa personala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.