"Saptamana patimilor" fotbalului romanesc s-a incheiat dramatic pentru asa-zisele "UEFAntasice", care au capitulat rand pe rand ieri in turul premergator grupelor, lasand in seama Stelei si a CFR-ului sarcina coeficientului UEFA.

Ceea ce a inceput prost joi seara, cu eliminarea Rapidului de catre Wolfsburg, avea sa se termine catastrofal pentru fotbalul romanesc, toate cele cinci formatii autohtone fiind eliminate din Cupa UEFA inainte de faza grupelor, noteaza Cotidianul.

Dinamo a remizat cu olandezii de la NEC Nijmegen (0-0, in tur 0-1), Unirea Urziceni a pierdut in fata nemtior de la Hamburger SV (0-2, 0-0), Timisoara a cedat la Partizan Belgrad (0-1,1-2) iar FC Vaslui a pierdut eroic calificarea desi a parasit competitia neinvinsa (1-1,0-0), noteaza Ziua.

Cainii au latrat in gol. Dinamo ramane cu gustul amar al esecului, dar si cu gandul la ratarea epocala a lui Lucian Goian din minutele de prelungiri, relateaza Cancan.

Rapidul deraiaza din UEFA. La nici o zi de cand fanii CFR au iesit sa-si strige bucuria pe strazile Clujului pentru remiza cu colosul Chelsea, de langa teatrul din Giulesti se puteau auzi doar huiduieli. Rapidul a parasit din nou Cupa UEFA inca din primul tur, de data aceasta neputand face fata masinii de fotbal germane de la Wolfsburg. Dupa 0-1 in tur, giulestenii nu au reusit decat o remiza pe propriul teren, 1-1, insuficienta pentru calificarea in grupele Cupei UEFA, mai scrie Cotidianul. Actionarul majoritar al Rapidului, iordanianul Fathi Taher, a anuntat imediat dupa eliminarea giulestenilor din Cupa UEFA, suspendarea din functie a antrenorului portughez Jose Peseiro.

Prima participare, primul esec. Nici trupa pregatita de Dan Petrescu, AFC Urziceni, nu a putut sa acceada in grupele Cupei UEFA, echipa ialomiteana fiind eliminata de germanii de la HSV Hamburg, dupa ce acestia au castigat partida din Romania cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate de Petric (26, 51). In meciul tur cele doua echipe au terminat la egalitate, scor 0-0. Aceasta a fost prima participare a echipei din Urziceni intr-o competitie europeana.

Trimisi acasa. FC Timisoara a fost singura echipa din Romania care a jucat returul dublei manse din turul I al Cupei UEFA in deplasare, insa si ea a ratat calificarea, pierzand ambele manse cu sarbii de la Partizan Belgrad. In tur, sarbii s-au impus la Timisoara, scor 2-1, iar in retur gazdele s-au impus la limita, scor 1-0, prin golul reusit de Stevanovic (69).

Si totusi...FC Vaslui a fost foarte aproape sa se califice in grupele Cupei UEFA, in duelul cu fostii adversari ai Stelei din Liga Campionilor, cehii de la Slavia Praga, insa au terminat doar la egalitate, scor 1-1, partida de pe teren propriu cu echipa lui Karel Jarolim. Vasluienii au deschis scorul prin Lucian Burdujan (21), insa praghezii au reusit golul calificarii prin Brabec (49). Slavia s-a calificat in grupe pentru ca in prima mansa, disputata in Cehia, meciul s-a terminat tot egal, scor 0-0, iar adversarii moldovenilor au fost avantajati de golul marcat in deplasare, precizeaza Cotidianul.

Paradoxal Cupa UEFA ramane si in acest an inaccesibila echipelor romanesti fata de Liga Campionilor, unde CFR si Steaua intalnesc in grupe adversari de calibru net superior pastrand sanse reale de calificare in "primavara europeana"

Singurul "fericit" de colpasul "UEFAntasticilor" s-a declarat Gigi Becali care a anuntat ca pentru el si Steaua "saptamana patimilor" s-a incheiat triumfator odata cu esecul rivalei de moarte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.