Antrenorul echipei olandeze NEC Nijmegen, Mario Been, a declarat miercuri ca formatia sa a venit la Bucuresti sa obtina calificarea in grupele UEFA in dauna lui Dinamo si a anuntat ca, in ciuda avantajului din tur, elevii sai vor presta un meci ofensiv impotriva alb-rosiilor, relateaza NewsIn.

"Jucatorii mei trebuie sa marcheze un gol in meciul de maine. Nu vreau sa ne aparam. Vom miza pe atac, vreau sa marcam un gol, cel mai bine chiar doua. Am venit aici sa castigam. Noi stim ca Dinamo este pe primul loc, dar ne-am pregatit foarte bine, iar maine va trebui sa jucam la fel de bine. Sper sa fie un meci frumos, spectaculos si la finalul sau sa se bucure, in special, suporterii din Nijmegen", a declarat antrenorul Mario Been, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la stadionul din Stefan cel Mare.

Tehnicianul a anuntat ca formatia romana nu mai are secrete pentru el: "Dinamo este o echipa cunoscuta. I-am studiat jucatorii, care sunt foarte periculosi. Dinamo este o echipa buna, atat datorita individualitatilor, cat si gratie colectivului pe care il are".

Extrem de increzator in calificarea echipei sale, tehnicianul olandezilor a anuntat ca nu ia in calcul stabilirea invingatoarei in urma loviturilor de departajare. "Nu am luat in calcul loviturile de departajare si nu ne-am antrenat special pentru un asemenea final", a declarat Mario Been.

Tehnicianul a fost de parerere ca formatia sa ar fi putut evolua mai bine in meciul din ultima etapa, impotriva lui Heracles, in care a condus cu 1-0, insa in cele din urma meciul s-a terminat la egalitate, 1-1. "Am fost foarte bine pregatiti pentru acel meci, am avut 1-0, dar am primit un cartonas rosu si, din cauza ca am ramas in inferioritate, meciul s-a terminat la egalitate", a explicat Been.

Cat priveste meciul din tur si incidentele provocate de suporterii alb-rosii in Olanda, Been s-a declarat multumit ca echipa Dinamo nu a fost penalizata de UEFA. "Ma bucur ca Dinamo nu a fost pedepsita si ca returul se va disputa pe teren. Vreau ca cea mai buna echipa sa castige", a declarat tehnicianul olandezilor, care a precizat ca nu se teme de atmosfera care va fi creata pe Stadionul Dinamo. "Nu ne temem, vor fi 15.000 de suporteri ai lui Dinamo sau chiar mai multi si doar 400-500 de olandezi, dar eu nu-mi fac probleme", a spus Been.

Tehnicianul a anuntat ca fundasul Ramon Zomer "este in forma si va juca sigur" in meciul de joi si i-a luat apararea atacantului Joel Tshinbamba, care in ultima etapa a fost eliminat dupa doua cartonase galbene primite, dintre care unul a fost incasat din cauza faptului ca si-a scos tricoul dupa marcarea golului. "I s-a spus sa nu isi mai scoata tricoul, pentru ca din cauza unui asemenea gest poate fi sanctionat. Este tanar si foarte entuziasmat, iar maine se va comporta pe teren asa cum trebuie", a spus Mario Been.

La conferinta de presa a participat si capitanul lui NEC, Peter Wisgerhof. Mult mai laconic decat antrenorul sau, Wisgerhof a declarat: "Speram intr-un joc foarte bun si in calificare".

Jucatorii echipei NEC Nijmegen au efectuat miercuri seara antrenamentul oficial inaintea meciului cu Dinamo. Sedinta de pregatire a inceput la ora 19:55 si, dupa o scurta serie de pase, jucatorii s-au adunat in jurul antrenorului, pentru a primii indicatii, dupa care au facut doua ture de teren, exercitii de stretching si un joc de doi contra patru. In tot acest timp, portarii s-au pregatit separat.

Meciul retur Dinamo-NEC Nijmegen, din turul I al Cupei UEFA, se va disputa, joi, de la ora 20:15. In tur, echipa olandeza a invins cu scorul de 1-0.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.