Cele cinci echipe romanesti, Rapid, Dinamo, Unirea Urziceni, FC Timisoara si SC Vaslui, angrenate in Cupa UEFA, au o misiune destul de dificila in aceasta seara
Cum nici una dintre ele nu a reusit sa invinga in prima mansa a turului intai, este greu de crezut ca toate vor intoarce rezultatul si se vor califica in grupe.

Rapid-VfL Wolsburg, in tur 0-1
Ora 17, in direct la TVR1. Rapidul sta pe un butoi de pulbere, eventuala ratare a calificarii in grupele UEFA urmand a duce la demiterea lui Jose Peseiro. Prima mutare facuta de tehnician in vederea meciului de azi este scoaterea din lot a lui Pardo si titularizarea lui Andrade, care a aparat ultima data poarta Rapidului in derby-ul cu Dinamo, castigat de giulesteni cu 2-1. Importanta meciului cu Wolfsburg il face pe Costin Lazar sa forteze, chiar daca nu este refacut. "Daca antrenorul apeleaza la mine, voi intra pe teren cu orice risc. Daca nu risc in partidele de Cupa UEFA, atunci cand sa mai risc?", a spus mijlocasul rapidist.

Unirea Urziceni-Hamburg, in tur 0-0

Ora 19, in direct la Telesport. Elevii lui Dan Petrescu se afla in fata meciului vietii, iar o calificare in dauna nemtilor ar fi cu adevarat o performanta. Hamburg nu are amintiri prea placute din Romania. In urma cu mai bine de doi ani, Rapid a invins-o cu 2-0 in Giulesti, pentru ca in retur sa piarda cu 1-3, rezultatul calificandu-i pe giulesteni in optimile UEFA. "Hamburg ramane Hamburg. Ei stiu cum sa abordeze astfel de partide. Trebuie sa ne daruim ca sa ne calificam. As vrea si eu un penalty si sa ne calificam in minutul 88. Nu am mai primit un cadou de la arbitri de foarte mult timp", a spus Petrescu.

Partizan Belgrad-FC Timisoara, in tur 2-1

Ora 20.00, in direct la Boom. Banatenii au o misiune imposibila la Belgrad. Pe langa faptul ca Partizan a invins la Timisoara, sarbii merg perfect in campionat, fiind pe primul loc in competitia interna. Elevii lui Dusan Uhrin jr au insa un moral bun dupa seria de sase victorii consecutive in campionat, sperand sa intoarca rezultatul. "Nu mai avem voie sa gresim. Nu cu Partizan, care te pedepseste la fiecare greseala. Calculele sunt simple. Trebuie sa dam cel putin doua goluri. Nu vom intra sa dam gol din primul minut. Eu sunt multumit si daca marcam de doua ori in minutul 90", a spus Uhrin.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.