Fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi a devenit, luni, Ambasador al Bunavointei UNICEF, alaturandu-se astfel unor nume importante de sportivi si celebritati care lupta pentru ajutorarea copiilor.

Fostul fotbalist a primit un mesaj de bun venit din partea vedetei TV Andreea Marin Banica, cea care a fost numita in aceeasi postura in 2006, mesaj transmis prin intermediul reprezentantei pentru Romania, Codruta Hedesiu, care a anuntat ca prezentatoarea se afla in Republica Centrafricana, intr-o misiune UNICEF.

"Totdeauna am fost sensibil cand a fost vorba de copii. Ei au mereu nevoie de suport, de cineva care sa-i ajute, sa le implineasca visele. Sunt onorat sa vin alaturi de UNICEF, sa sustin munca pe care o face in tara noastra si in toata lumea. Ma bucur ca sunt alaturi de copii, dar si pentru faptul ca in Romania exista o preocupare din ce in ce mai mare pentru copii. Oricat ai munci pentru copii, merita, iar cand lucrezi pentru ei succesul este asigurat", a declarat Gheorghe Hagi in cadrul manifestarii de decernare a respectivului titlu.

Fostul decar al nationalei a marturisit ca nu a primit inca o misiune, aceasta urmand sa fie stabilita in urma unei discutii cu reprezentantii UNICEF, si a marturisit ca prima sa actiune in calitate de Ambasador al Bunavointei a fost vizitarea unei gradinite din Ferentari, unde exista multi copii defavorizati.

Intrebat daca reprezentatilor organizatiei le-a fost greu sa il convinga sa accepte aceasta postura, Hagi a replicat: "Cand arati emblema UNICEF este foarte usor". "In ultimul timp m-am ocupat foarte mult de copii si poate ca asta este menirea mea", a mai adaugat fostul antrenor al Stelei.

Hagi a primit titlul de ambasador al bunavointei pentru UNICEF din partea reprezentantului organizatiei pentru Romania, Edmond McLoughney, care, dupa ce a sustinut un discurs i-a inmanat fostului fotbalist un tricou cu insemnele UNICEF. "Am fost onorat sa il cunosc pe Gheorghe Hagi. Stiu ca el este foarte devotat ideii de a ajuta copiii si face asta in mod constant. Hagi va mobiliza forte, va sustine campaniile noastre si vom incerca sa strangem cat mai multe fonduri pentru copii", a delcarat McLoughney.

In fotbalul international, postura de ambasador al bunavointei pentru UNICEF mai este detinuta de fotbalisti precum Ryan Giggs, David Beckham, Samuel Eto'o sau Francesco Totti. Pe parcursul anilor, de postura de ambasador al Bunavointei s-au bucurat 260 de celebritati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.