Locuitorii orasului Florenta nu dau inca prea mare importanta partidei de marti cu Steaua, din Grupa F a Ligii Campionilor, lucru demonstrat si de ziarele locale care nu acorda prea mult spatiu acestui joc, informeaza NewsIn.

Ziarul local "City" anticipeaza o victorie a toscanilor si il vede ca principal pericol pentru trupa antrenata de Marius Lacatus pe Alberto Gilardino, care a marcat doua goluri in primul meci din Liga Campionilor, scor 2-2, cu Olympique Lyon si unul in ultima etapa din Seria A, atunci cand echipa lui Cesare Prandelli s-a impus la limita, scor 1-0, in fata gruparii Genoa.

"Gila-Gol, acum e timpul sa ii dai unul si Stelei", scrie publicatia din Florenta, care mai spune ca formatia italiana asteapta meciul cu Steaua cu mare entuziasm dupa ce a reusit sa treaca peste esecul cu Lazio, scor 0-3, si s-a impus in ultima etapa din campionat, aratand si un joc destul de bun. "Fiorentina a aratat entuziasm, iar acest lucru e de bun augur, pentru ca dupa 1-0 cu Genoa, in Florenta vine Steaua Bucuresti, iar oamenii lui Prandelli asteapta acest meci cu o doza in plus de optimism", scrie sursa citata.

"Criza a trecut la Fiorentina. Jocul cu Lazio a fost un accident, e un episod izolat si asa va ramane", spune si presedintele Andrea Della Valle, increzator in fortele echipei pe care o conduce.

Nici principalul ziar de sport din Italia, Gazzetta dello Sport, nu acorda prea mult spatiu partidei cu Steaua din Liga Campionilor si doar aminteste ca acest meci se va disputa, intr-un articol in care insista pe declaratiile lui Cesare Prandelli, cel care e de parere ca "momentul mai putin bun prin care Fiorentina a trecut, s-a terminat", pentru ca toscanii formeaza un grup bine inchegat, iar in partida cu vicecampioana Romaniei vor sa arate ca sunt o gupare puternica.

Cotidianul italian nu il uita nici pe Adrian Mutu, atacantul roman care s-a facut remarcat in ultima perioada, nu atat prin jocul sau precis, ci mai ales prin nervozitatea pe care a aratat-o in ultima vreme.

"Romanul a fost protagonistul unui moment in care a aratat cat este de nervos, atunci cand a fost schimbat de Prandelli in meciul cu Lazio, iar acum se asteapta mai mult de la el", scrie ziarul italian in editia tiparita de luni.

Si Cesare Prandelli este increzator ca atacantul nationalei Romaniei isi va arata adevarata valoare in partida cu Steaua: "Problema Mutu nu exista din punctul meu de vedere. Atunci cand un jucator este schimbat poate fi nervos, insa antrenorul, chiar daca l-a inlocuit poate fi multumit de jocul sau de pana atunci. Chiar si asa, trebuia efectuata schimbarea din alte motive".

Suporterii Fiorentinei sunt si ei increzatori inaintea meciului de marti si anticipeaza o victorie lejera a echipei unde evolueaza Adrian Mutu. "Steaua e o echipa buna, dar Fiorentina e mai puternica si a aratat asta de multe ori. Cred ca echipa noastra va invinge cu 2-0, iar golurile vor fi marcate de Gilardino si Mutu. Sunt convins ca ne vom impune pentru ca avem jucatori valorosi, cu experienta, dar si un antrenor foarte bun, care cunoaste fotbal si sunt sigur ca va gasi solutii pentru a invinge echipa din Romania", spune Giancarlo, un tanar in varsta de 25 de ani, care abia asteapta partida din Liga Campionilor.

Fanul Fiorentinei il considera pe Mutu unul dintre cei mai buni jucatori care a evoluat vreodata la Fiorentina, insa nu a auzit de antrenorul Stelei, Marius Lacatus, care a evoluat la gruparea din Florenta pentru un sezon: "Mutu e mare. E tehnic, rapid si poate face diferenta in orice moment chiar daca in ultimul timp nu a jucat foarte bine. De Lacatus nu am auzit, dar sunt sigur ca daca a jucat la noi a fost un jucator bun. Sper insa ca acum sa plece invins din Florenta, pentru ca echipa noastra are nevoie de puncte sa mearga mai departe in primavara europeana. Este greu cu echipe precum Bayern si Lyon, dar eu zic ca se poate".

Meciul dintre Fiorentina si Steaua, din Grupa F a Ligii Campionilor, se va disputa marti, de la ora 21:45, pe stadionul Artemio Franchi din Florenta, fiind condus la centru de arbitrul englez Michael Riley. In prima a etapa din faza grupelor, Steaua a piedut cu 0-1 partida cu Bayern Munchen, in timp ce Fiorentina a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul cu Olympique Lyon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.