FC Arges a castigat duminica in deplasare, scor 3-1, partida cu Rapid, din etapa a 9-a a Ligii I, obtinand prima victorie impotriva giulestenilor dupa sapte ani.

RAPID - FC ARGES PITESTI 1-3 (Mejolaro 38 / Dulcea 11, Tames 22, Voiculet 79)

  • Rapid: Pardo - Vella (Adefemi 63), R. Fernandes, M. Constantin, Bozovic - Paulista, J.P. Andrade - Mejolaro Pitbull, Spadacio (Julio Cesar 70), Cesinha (Djalovic 63) - J.P. Pinto. Antrenor: Jose Peseiro
  • FC Arges: Bosneag - M. Stan (Ghita 79), Balasa. Lacusta, Poenaru - Bazzi - Nastasie, Tames, Tanase - Kamara (Ad. Voiculet 74), Dulcea (Ad. Iordache 90+2). Antrenor: Ionut Badea

  • Cartonase galbene: M. Constantin 32, Vella 45, Mejolaro 68 / Lacusta 39, Bazzi 53, M. Stan 55, Kamara 72, Dulcea 90
  • Arbitri: Robert Dumitru - Miklos Nagy, Ionut Babadac
  • Stadion: Giulesti - Valentin Stanescu
  • Spectatori: 6.000

Cum s-au marcat golurile:
  • 0-1, min 11: Kamara a pasat cu calcaiul la marginea careului pentru Dulcea, iar acesta l-a invins pe Pardo cu un sut la coltul din stanga.
  • 0-2, min 22: Tames a sutat puternic de la aproximativ 25 de metri, iar Pardo nu a reusit sa respinga, desi mingea a trecut in apropierea sa.
  • 1-2, min 38: Mejolaro a patruns in careul argesean si l-a invins pe Bosneag cu un sut la coltul scurt.
  • 1-3, min 79: Voiculet a fost lansat in adancime, l-a vazut iesit din poarta pe Pardo si a marcat cu un lob de la aproximativ 25 de metri lateral dreapta.

In minutul 49, Bozovic a centrat de pe partea stanga, Cesinha i-a pasat lui Pinto, acesta a reusit sa inscrie, insa golul sau a fost anulat, gresit, de arbitrul asistent Ionut Babadac pe motiv de ofsaid.

La inceputul partidei, fanii giulesteni au scos batiste albe pe care le-au fluturat aproximativ un minut si au afisat un banner pe care scria "Mai castigam si noi?", in semn de protest fata de rezultatele Rapidului din ultimul timp. La scorul de 2-0 pentru argeseni, suporterii i-au cerut demisia lui Jose Peseiro, scandand "Demisia!", "Plecati cu totii" sau "Afara din Giulesti!". De asemenea, ultrasii giulesteni au taxat si gafa lui Pardo de la golul doi marcat de argeseni, scandand numele lui Danut Coman si huiduindu-l pe spaniol la fiecare atingere a mingii. La finalul jocului, suporterii au strigat ironic "Campionii, campionii!".

Formatia oaspete a fost sustinuta in Giulesti de aproximativ 30 de suporteri, care si-au incurajat favoritii pe toata durata partidei si au strigat de mai multe ori numele lui Danut Coman.

La pauza, George Copos si Fathi Taher, nemultumiti de rezultat, l-au chemat la ei pe administratorul delegat Nicolae Manea pentru a-i cere explicatii in legatura cu evolutia slaba a elevilor lui Peseiro.

Atacantul portughez Joao Paulo Pinto a fost folosit in premiera de Jose Peseiro in primul 11 al Rapidului. Fotbalistul achizitionat in iarna pentru 1,3 milioane de euro de la Leiria mai jucase in acest sezon doar in prima etapa, cu Bistrita, insa in numai 11 minute.

Marius Constantin a fost singurul fotbalist roman care a fost trimis in teren inca din primul minut la Rapid. Acesta a fost si capitanul echipei, in absenta capitanului obisnuit, Vasile Maftei, suspendat.

Patronul lui FC Arges, Cornel Penescu, a urmarit partida dintre conducatorii Rapidului, Fathi Taher si George Copos, de la tribuna oficiala a stadionului Giulesti-Valentin Stanescu. Atat oficialul pitestean, cat si cei doi rapidisti, au fost retinuti la golurile marcate de echipele lor, din respect reciproc. Totusi, in momentul in care Argesul a marcat golul trei, Penescu a ridicat mainile in aer in semn de victorie.

Brazilianul Claudio Mejolaro "Pitbull" s-a aflat la primul gol marcat in tricoul Rapidului de cand a fost transferat de la FC Porto. Atacantul de 26 de ani evoluase pana acum in 5 jocuri pentru Rapid, bifand 235 de minute.

Atacantul Argesului, Adrian Dulcea, a ajuns la cota trei in clasamentul golgheterilor dupa golul din meciul cu Rapid. Cu cele trei goluri din acest sezon, fotbalistul transferat in urma cu un an si jumatate de la Jiul a reusit astfel sa isi egaleze totalul golurilor marcate in primul esalon de-a lungul carierei.

Mijlocasul oaspetilor, Adrian Voiculet, a marcat impotriva Rapidului al treilea gol al sau in Liga I din tot atatea partide dispute in primul esalon, dupa ce mai inscrisese si impotriva Buzaului si a Mediasului. Performanta fotbalistului de 23 de ani este cu atat mai importanta cu cat pana acum nu a jucat decat 61 de minute in Liga I.

Rapid se afla la al patrulea meci consecutiv fara victorie in Liga I, ultimul succes fiind consemnat pe 22 august, cand a castigat derby-ul cu Dinamo de pe teren propriu.

FC Arges a obtinut prima victorie in fata Rapidului dupa aproape sapte de ani de pauza. Ultimul succes al pitestenilor in fata Rapidului s-a inregistrat pe 27 octombrie 2001, cand au invins pe teren propriu cu 1-0. De asemenea, Argesul nu mai invinsese Rapidul in Giulesti de pe 19 noiembrie 2000, cand se impusese cu acelasi scor, 1-0.

In urma acestui rezultat, FC Arges a ajuns la 14 puncte acumulate si a urcat pe locul 9 in clasament, in timp ce Rapidul a coborat pe pozitia a 11-a, avand doar 13 puncte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.