Comitetul Executiv al UEFA a anuntat, vineri, ca din sezonul 2009/2010 Cupa UEFA isi va schimba numele si va deveni Liga UEFA Europa, informeaza site-ul oficial al organizatiei.

In noua competitie se vor intrece 48 de echipe, impartite in grupe, iar pe langa noua sigla vor interveni schimbari si in sistemul centralizat de marketing in privinta drepturilor de televizare sau in cel al sponsorizarilor. Presedintele UEFA, Michel Platini, a declarat ca schimbarile vor fi unele pozitive in cazul competitiei, deoarece vor fi implicate mai multe echipe, iar un numar mai mare de fani pot asista la meciurile din Liga UEFA Europa.

"Schimbarea numelui va reflecta mai bine formatul competitiei, iar prin modificare marcii Cupa UEFA va deveni din 2009/2010 o noua competitie", se arata in comunicatul UEFA.

Potrivit organizatorilor, noul format va incuraja si echipele mai mici sa mearga mai departe in competitie, care se vrea una la fel de importanta ca Liga Campionilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.