Comisarul european pentru sport, Jan Figel, a afirmat joi ca autoritatile europene se opun limitarii numarului de jucatori straini la echipe, modificare pe care o sustine presedintele FIFA, Sepp Blatter, relateaza NewsIn

Oficialul european i-a spus lui Blatter la inceputul acestui an ca limitarea numarului de straini in echipe incalca legile din Uniunea Europeana, pentru ca fiecare persoana are dreptul de a munci liber oriunde vrea, indiferent de tara. Reprezentantii FIFA s-au intalnit cu mai multi politicieni europeni si membri ai Parlamentului European in ultimele luni pentru a le prezenta regula "6+5".

"Sepp Blatter a avut mai multe vizite la Parlament, dar mesajul este clar, regula 6+5 nu este compatibila cu legile din UE. Eu nu sunt avocat, sunt inginer, dar situatia este definitiva", a spus comisarul european pentru sport Jan Figel. Orice asociatie fotbalistica europeana care va adopta regula "6+5" risca sa fie sanctionata de Curtea Europeana de Justitie, a explicat acesta.

Blatter a opinat ca sportul nu poate sa fie tratat la fel ca industria, iar UE trebuie sa recunoasca specificitatea fotbalului. "Specificitate nu inseamna exclusivitate de facto. Sportul nu poate sa fie peste sau sub spatiul legal", a explicat Figel.
El a mai spus ca regula cresterii de jucatori este una concreta in comparatie cu regula "6+5", dar FIFA se opune propunerii UEFA pe motiv ca incurajeaza transferarea jucatorilor de foarte tineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.