Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, agentiei NewsIn, ca ii este teama ca suporterii lui Dinamo vor recidiva dupa incidentele de la Nijmegen, iar in acest caz clubul din Soseaua Stefan cel Mare fi exclus din cupele europene pentru o perioada indelungata, anunta NewsIn

"Ma asteptam la o astfel de decizie. Problema este ca eu ma asteptam sa ii sanctioneze cu amenda si cu avertisment, dar ei au primit ultimul avertisment. Sunt sigur ca fanii dinamovisti vor recidiva. Daca vor face asta, Dinamo nu va mai juca multi ani in cupele europene", a declarat Dumitru Dragomir.

Oficialul Ligii a mai declarat ca doar de clubul Dinamo depinde eradicarea actelor de violente comise de suporterii ros-albilor: "Cu legea pe care am dat-o, clubul Dinamo poate rezolva in cateva ore problema acestor huligani. Sunt identificati, fotografiati, pozele lor sunt lipite la intrarea in stadion si nu o sa mai patrunda niciunul. Dar vad ca la unii dintre conducatorii de la Dinamo le e frica sa actioneze".

Comisia de Disciplina a UEFA a decis, joi, sa amendeze clubul Dinamo cu 20.000 de franci elvetieni (13.000 de euro), din cauza incidentelor provocate de fanii dinamovisti la meciul cu NEC Nijmegen. In cazul unei recidive, ros-albii ar putea evolua fara spectatori, ar putea avea terenul suspendat sau, in cel mai rau caz, ar putea fi exclusi din cupele europene.
Fanii dinamovisti au aprins o torta spre sfarsitul meciului cu NEC Nijmegen, din turul I al Cupei UEFA, scor 0-1, pe care au aruncat-o in teren, destul de aproape de portarul olandezilor, Babos. Goalkeeper-ul celor de la NEC a fost cel care a aruncat torta in afara terenului, iar acolo a fost stinsa. Dupa aceea, fanii romani au aruncat mai multe torte si spre fanii olandezi, insa nici acestia nu au ramas mai prejos si le-au aruncat inapoi spre dinamovisti. Spiritele nu s-au calmat, iar fanii celor doua echipe s-au luat la bataie, fara ca fortele de ordine sa intervina. In cele din urma, politia olandeza si-a facut aparitia in tribunele stadionului De Goffert si a reusit sa calmeze spiritele.

Dinamo a pierdut meciul tur cu NEC Nijmegen, din turul I al Cupei UEFA, scor 0-1, iar mansa retur se va disputa la 2 octombrie pe stadionul Dinamo din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.