Consiliul Judetean (CJ) Cluj a aprobat, in sedinta de marti, alocarea a doua milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor cu expertiza, documentatia tehnica si executia lucrarilor de demolare a Stadionului Municipal "Ion Moina" Cluj-Napoca, folosit de echipa de fotbal Universitatea Cluj, anunta NewsIn

Consilierii judeteni ai PNL au cerut ca banii sa fie alocati Aeroportului International Cluj-Napoca, nu demolarii stdionului, avand in vedere ca aeroportul are contracte pentru finalizarea lucrarilor la „Terminalul de Pasageri - Sosiri; „Terminalul de Pasageri - Plecari si „Extindere Est Platforma Imbarcare - Debarcare Etapa I”.

Aeroportul a cerut 15 milioane de lei si a primit cinci milioane, insa propunerea PNL a fost respinsa, iar Consiliul Judetean a decis alocarea celor doua milioane de lei pentru demolarea Stadionului Municipal Ion Moina.

Totodata, clubul de fotbal U Cluj a primit 150.000 de lei pentru plata unor datorii, iar campioana Romaniei, CFR Cluj, a primit 350.000 de lei pentru participarea la Champions League.

Consilierul judetean al PSD, Dan Canta, - presedintele comisie de licitatii pentru atribuirea serviciului de proiectare a noului Stadion Municipal Ion Moina - a parasit sedinta dupa alocarea celor 150.000 de lei clubului Universitatea.

"Atentionez plenul Consiliului Judetean vizavi de ceea ce fac fata de o echipa de suflet", a declarat Canta inainte de a iesi.

Tot in sedinta de marti, CJ Cluj a aprobat cu unanimitate de voturi reducerea taxelor percepute clubului Universitatea Cluj pentru folosirea Stadionului Municipal Ion Moina. Astfel, o ora de antrenament pe terenul de zgura, clubul va plati 50 de lei, iar pentru antrenarea pe terenul de iarba tariful este de 100 de lei. De asemenea, clubul va plati 200 de lei pentru fiecare ora dintr-un meci oficial disputat pe stadion.

Tarifele vechi percepute clubului era de 4.700 de lei pentru o ora jumatate de meci si 1.700 de lei pentru o ora jumatate de antrenament, potrivit declaratiilor presedintelui CJ Cluj, Alin Tise.

In aceeasi Hotarare de Consiliul Judetean sunt prevazute si noile tarife pentru publicitatea de pe stadion, respectiv 60 de lei pe mp, deasupra tribunelor, 52 de lei pe mp, la nivelul gazonului, si 45 de lei pe partea de jos a tribunelor. 90% din incasari vor ajunge la U Cluj. Mentionam ca restul de 10 % din incasari vor ajunge la Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat a Judetului Cluj, aflata in subordinea CJ Cluj, care administreaza stadionul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.