Partida Poli Iasi-Farul Constanta, din etapa a 5-a a Ligii I, care nu s-a disputat pentru ca nocturna de pe stadionul Emil Alexandrescu nu s-a mai aprins, a fost reprogramat de LPF pentru data de 12 octombrie, a declarat, pentru NewsIn, directorul departamentului de competitii, Mircea Ionescu

Partida Politehnica Iasi-Farul Constanta, din cadrul etapei a 5-a a Ligii I, nu s-a mai disputat, dupa ce instalatia de nocturna a stadionului Emil Alexandrescu nu s-a aprins in timp regulamentar. Nocturna formatiei iesene nu s-a aprins la ora inceperii meciului (n.r. 20:00) si arbitrul Istvan Kovacs a fluierat finalul intalnirii o jumatate de ora mai tarziu, considerand ca terenul nu a fost regulamentar pentru disputarea jocului. Becurile instalatiei de nocturna s-au reaprins totusi la ora
20:34, la numai patru minute dupa ce arbitrul fluierase finalul jocului.

Cele doua formatii au depus plangeri la Comisia de Disciplina a FRF, Poli Iasi pentru a cere reprogramarea meciului, iar Farul pentru a cere sa castige partida la masa verde. Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal a analizat cazul jocului Politehnica Iasi-Farul Constanta, iar in urma deliberarilor a decis sa respinga plangerile celor doua cluburi ca fiind nefondate. De asemenea, membrii comisiei au decis ca nu sunt indeplinite conditiile pentru a aplica clubului iesean sanctiunea de a pierde jocul prin forfait si, de aceea, s-a decis reprogramarea jocului la 12 octombrie, de la ora 18:30. La acea data, campionatul Ligii I este intrerupt, intrucat nationala Romaniei va juca la Constanta cu Franta, la 11 octombrie, in preliminariile CM 2010.

Constantenii au depus apoi un memoriu la Comisia de Apel a FRF, dar si acest for a decis acelasi lucru ca si prima comisie, si anume rejucarea. Farul a anuntat ca nu va mai depune memoriu la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), insa are in vedere sa se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.