Sorin Cartu a fost prezentat, astazi, ca noul antrenor al echipei Pandurii Targu Jiu, grupare pe care o va pregati in urmatorii trei ani si va avea ca prim obiectiv formarea unei echipe solide si evitarea retrogradarii, transmite corespondentul NewsIn.

"Am semnat un contract pe doi ani si opt luni. Am un proiect pe termen lung pe care vreau sa-l duc la bun sfarsit si sa facem o treaba buna. Anul acesta vreau sa indeplinim obiectivul, la anul sa consolidam echipa, iar apoi sa atacam locuri de cupa europeana. Sunt in Oltenia, o zona care trebuie sa-mi priasca pentru ca si eu tot oltean sunt. Au mai fost tentative de a prelua Pandurii, dar au ramas nefructificate pana acum", a spus Cartu in cadrul unei conferinte de presa.

Tehnicianul este sigur ca va reusi sa readuca echipa pe un loc neretrogradabil in cel mai scurt timp posibil. "Am venit intr-o stuatia cam neplacuta, actuala pozitie in clasament este una care nu ne convine. Principalul scop este redresarea echipei, si asta cat mai repede, si ocuparea unor pozitii in clasament in care sa ne scuteasca de emotii. Am venit pentru ca nu e bine, altfel fiti siguri ca nu mai eram azi aici. Am incredere in jucatori ca vor reusi evadarea din subsol", a adaugat acesta.

Cartu s-a aratat surprins si de faptul ca Pandurii are doar cinci puncte in clasament, desi valoarea lotului este mult peste aceasta pozitie. "Pentru mine este o surpriza ca echipa nu are o zestre de puncte, pentru ca dispune de un lot bine echilibrat numeric si valoric, dar acum nu pot sa dau verdicte. Sa treaca cele noua etape din acest tur si apoi vor putea vorbi de valoarea echipei. Traim periculos, pe oriunde am fost erau probleme si am reusit sa redresam situatia. Din pacate, nu avem doar fotbalisti in lot, ci si jucatori de fotbal".

Noul antrenor al formatiei Pandurii a dezvaluit si modul in care elevii sai vor sa evolueze sub comanda sa. "Vreau o echipa de tip cameleon, care sa se apere bine, dar sa si atace. Vreau o echipa care sa-si schimbe tactica din mers sa nu fie nevoie de pauza pentru a putea schimba ceva in joc. De aceea am nevoie de jucatori mobili care sa poata juca pe mai multe posturi. Pentru noi acum trebuie sa inceapa campionatul. Asta le voi spune jucatorilor, noi inepem sezonul duminica la buzau. Vreau o alta abordare a meciurilor si pentru asta voi avea discutii individuale cu fiecare jucator in parte", a conchis Cartu.

Sorin Cartu va fi ajutat in mandatul sau de secundul Mircea Irimescu si preparatorul fizic Stefan Cioaca, dar si de fostul secund al lui Neagoe, Florin Bejinaru. Acesta ii va lua locul pe banca tehnica a gorjenilor lui Eugen Neagoe, care si-a reziliat contractul marti dimineata de comun acord cu presedintele Marin Condescu.

Sorin Cartu (52 de ani) a antrenat in prima liga formatii precum Universitatea Craiova, Rapid, Poli Timisoara, Otelul Galati, FC National, FC Arges si Extensiv Craiova in peste 300 de jocuri, dintre care mai bine de jumatate la Universitatea. Cele mai mari performante ca tehnician le-a obtinut la gruparea alb-albastra, cu care a castigat eventul in sezonul 1990/1991.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.