Echipa Romaniei de Cupa Davis va intalni selectionata Rusiei in primul tur al Grupei Mondiale de Cupa Davis, conform tragerii la sorti ce a avut loc, marti, la Madrid, informeaza site-ul oficial al competitiei.

"Rusia e un adversar greu, dar puteam intalni alta echipa si mai dificila"

Fostul mare tenismen Ilie Nastase a declarat, marti, pentru NewsIn, ca echipa Rusiei, cea pe care Romania o va intalni in primul tur al Cupei Davis, este un adversar dificil, dar ca puteam intalni si o alta selectionata mult mai puternica.

"Stiu ca jucam cu Rusia si nu pot sa spun ca e greu, dar erau si alte echipe acolo care sunt dificile. Nu pot sa spun ce vom face, cate punte vom lua, doar ca ne va fi foarte greu, Rusia e puternica", a explicat Ilie Nastase.

"E greu, Rusia are jucatori care pot juca pe toate suprafetele"

Capitanul nejucator al Romaniei, Adrian Marcu, a vorbit si el despre adversarul tricolorilor din primul tur: "E greu, Rusia a ajuns pana in semifinale si are jucatori care pot juca pe toate suprafetele. Nu au nume sonore, cu exceptia lui Davydenko, dar au tenismeni buni care joaca bine pentru tara lor".

Referitor la locul de desfasurare a meciului din luna martie, Marcu a afirmat: "Cea mai la indemana este Sala Polivalenta, sau putem juca la Romexpo, dar ar fi mult mai costisitor. Stiu ca nu mai putem primi derogare pentru numarul de locuri, dar trebuie gasita o solutie. Daca tot am ajuns aici, trebuie sa organizam acest meci".

Romania si Rusia s-au intalnit de patru ori pana acum (1969, 1972, 1973, 1997), scorul general al intalnirilor fiind de 3-1 in favoarea romanilor.

Meciul se va disputa in Romania, intre 6 si 8 martie 2009.

In meciul pentru mentinerea in Grupa Mondiala, Romania a invins India cu scorul de 4-1.

Romania a jucat trei finale de Cupa Davis (1969, 1971 si 1972), toate pierdute in fata Statelor Unite.

La data de 9 februarie 1900, Salatiera de argint, cunoscuta in prezent sub denumirea de Cupa Davis era oferita pentru prima data ca premiu, cand studentul american Dwight Filley Davis i-a provocat pe jucatorii britanici de tenis sa traverseze Atlanticul si sa concureze impotriva echipei sale de la Universitatea Harvard. Meciul a fost castigat de americani cu scorul de 3-0.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.