Africa de Sud, tara gazda a Cupei Mondiale din 2010, a prezentat mascota oficala a competitie, leopardul botezat Zakumi, care este un produs exclusiv autohton, informeaza NewsIn.

"Zakumi reprezinta oamenii, geografia si spiritul Africii de Sud. Cu siguranta ne vom amuza alaturi de el pe intreaga durata a turneului final", a declarat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke.

Designul original al mascotei a fost creat de Andries Ondendaal din Cape Town, in timp ce constumul propriuzis a fost produs de catre Cora Simpson. "Zakumi este un ambasador ideal pentru prima Cupa Mondiala organizata in Africa de Sud. Acesta s-a nascut in 1994, an in care tara noastra a devenit un stat democratic. Este tanar, destept, plin de energie si reprezinta un model pentru oamenii de pretutindeni", a fost de parere Danny Jordaan.

"Leopardul", care a fost prezentat oficial luni in cadrul unei emisiuni TV de mare audienta in Africa de Sud, are coama vopsita in verde.

Mascota oficiala a FIFA la Campionatele Mondiale are o traditie de peste 40 de ani, aceasta fiind creata pentru prima data cu ocazia Cupei Mondiale din 1966, competitie gazduita pe atunci de Anglia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.