"Comitetul Executiv a decis sa elimine sanctiunile cu depunctarea in cazul declaratiilor, pentru ca nu prea isi aveau rostul. Nu era normal sa iei echipei puncte castigate pe teren din cauza unuia care vorbeste mai mult decat trebuie", a declarat un membru al Comitetului Executiv pentru NewsIn.

Aceeasi sursa a dezvaluit ca, pe de alta parte, s-au marit amenzile: "Au ajuns la sume care nu sunt foarte mici, nici macar pentru oamenii cu multi bani din fotbalul romanesc. Adica, la o prima abatere o sa ia o amenda de 100.000 de lei, apoi la fiecare recidiva amenda se dubleaza, adica la a doua abatere o sa ia 200.000 amenda, la a treia 400.000 si asa mai departe".

Membrii CEx au decis sa inaspreasca sanctiunile si in cazul tentativei de manipulare a unui joc si au marit amenzile aferente acestei abateri regulamentare: "In acest caz, s-a pastrat prevederea cu retrogradarea, dar amenzile au ajuns foarte mari, adica de genul un milion de lei, ceea ce inseamna aproximativ 300.000 de euro. Decat sa plateasca banii acestia la FRF, patronii ar trebui sa ii dea jucatorilor proprii ca sa joace cat mai bine".

Membrul CEx al FRF a adaugat ca s-a discutat si despre prestatia nationalei Romaniei la Campionatul European, insa este de parere ca aceasta a avut loc destul de tarziu, iar acest lucru s-a intamplat din cauza selectionerului Victor Piturca: "Unii membrii ai CEx au cerut o intalnire cu domnul Piturca, dar aceasta nu a mai avut loc, pentru ca dansul nu prea vrea sa dea ochii cu noi, sa stea de vorba cu membrii Comitetului Executiv. Nu stiu de ce fuge de noi, mai ales ca toti am vrut sa stam de vorba cu el si sa il ajutam in campania de calificare".

De asemenea, membrii CEx vor mai avea o intalnire dupa meciul cu Franta din octombrie, iar atunci se va discuta despre debutul nationalei in campania de calificare la Campionatul Mondial.