membru actual" Fosta jucatoare de tenis, Ruxandra Dragomir, a declarat luni, in cadrul unei conferinte la Iasi, ca exista mari probleme la nivelul Federatiei si nu ar accepta sa colaboreze cu nimeni din conducerea FRT in cazul in care va castiga alegerile, relateaza NewsIn

"Federatia si cluburile lucreaza haotic, si asta este marea problema. Tocmai de aceea tenisul este unde este. In cazul in care voi castiga alegerile, nu voi accepta sa lucrez cu nicio persoana din actuala conducere", a motivat Ruxandra Dragomir.

Fosta tenismena si-a prezentat la Iasi programul pe care se bazeaza pentru a revitaliza tenisul romanesc si a apreciat ca "tenisul este foarte important ca sport de masa, de aceea ma aflu aici, pentru a discuta cu antrenorii si cu sefii de cluburi modalitatea de a atrage copiii spre tenis".

Ruxandra Dragomir l-a acuzat pe Dumitru Haradau ca detine prea multe functii la FRT: "In momentul de fata exista un cumul de functii la Federatie, ceea ce creeaza confuzii si conflicte. De exemplu, dupa demisia lui Ilie Nastase, Dumitru Haradau a detinut trei functii: presedinte, vicepresedinte si director general. Vreau ca aceste functii sa fie impartite".

Fosta jucatoare de tenis a precizat ca intentioneaza sa sprijine mai mult provincia si intentioneaza ca Romania sa fie impartita in sase zone teritoriale, astfel incat in fiecare zona sa se ia decizii. "Eu m-am nascut la Pitesti, dar am fost nevoita sa ma mut la Bucuresti pentru a putea face tenis de performanta. Din pacate, daca nu veneam in Capitala, nu as fi putut face nimic. Din punct de vedere financiar putem ajuta provincia si sper ca acest lucru sa se intample", a explicat fosta sportiva.

Dragomir a vorbit si despre sprijinul pe care il va avea Federatia Romana de Tenis dupa aceste alegeri, amintind ca indiferent de cine va castiga alegerile "domnii Ion Tiriac si Ilie Nastase au promis ca vor sprijini tenisul romanesc".

"Eu sunt optimista si cred ca voi castiga alegerile. Vreau sa pun tenisul pe picioare si imi doresc sa functioneze acel patrulater al performantei: antrenor - club - sportiv - parinti", mai spus Dragomir.

Un alt candidat la presedintia Federatiei Romane de Tenis, Florin Segarceanu, care ocupa postul de capitan nejucator al echipei Romaniei de Cupa Davis, a explicat pentru NewsIn ce l-a facut sa candideze: "In primul rand a contat foarte mult starea actuala a acestui sport si felul in care decurge activitatea in Federatie. Apoi, a mai fost o discutie cu Andrei Pavel si cum eu trebuie sa predau o stafeta, am hotarat sa fac acest pas".

Florin Segarceanu a vorbit si despre ce se va intampla la echipa de Cupa Davis, in urma acestei candidaturi: "Formula cu doi capitani o sa cada, pentru ca este o anomalie. Andrei Pavel ar urma sa fie capitan nejucator si Gabriel Trifu antrenor".

Despre eventuala candidatura a lui Florin Segarceanu a vorbit si Andrei Pavel: "In ochii mei el are multe sanse sa castige aceste alegeri. Si daca el va fi acolo, atunci eu voi fi pe banca la Cupa Davis. Inainte de a lua aceasta hotarare o sustineam pe Ruxandra Dragomir, dar acum este Florin Segarceanu care candideaza, si cum eu cu el am facut o echipa buna la Cupa Davis, atunci eu pe el il sustin".

La jumatatea lunii februarie, presedintele ales al Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, si-a dat demisia din functie. Ulterior, presedinte interimar al FRT a devenit Dumitru Haradau. Data la care vor fi organizate alegerile pentru sefia forului nu a fost inca stabilita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.