Echipa antrenata de Dan Petrescu, AFC Urziceni, a terminat, joi, la egalitate, scor 0-0, partida disputata contra liderului din campionatul Germaniei, Hamburg, in deplasare, la primul meci al ialomitenilor in cupele europene, anunta NewsIn

HAMBURG - AFC URZICENI 0-0

Hamburg: Rost - Demel, Reinhardt, Alex Silva, Jansen (Atouba 86) - Trochowski, Jarolim, De Jong - T. Neves (Pitroipa 59) - Olic (Petric 64), Guerrero. Antrenor: Martin Jol.
AFC Urziceni: Arlauskis - Epaminonda, Mehmedovic, Galamaz, Bordeanu - Paduretu, Apostol, T. Balan (Todoran 81), Mara - Onofras (Burns 90+3), Bilasco (Danalache 89). Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonase galbene: T. Balan 70, Bordeanu 80, Todoran 90+1
Arbitri: Firat Aydinus - Serkan Ok, Tarik Ongun (toti din Turcia)
Stadion: Arena Hamburg; Spectatori: 40.000

In minutul 5 al meciului, Bogdan Mara a sutat spre poarta lui Rost, iar mingea l-a lovit pe fundasul Alex Silva in mana, insa centralul Firat Aydinus nu a acordat penalty si a lasat jocul sa continue. Formatia antrenata de Dan Petrescu a mai reclamat o lovitura de la 11 metri, in minutul 64 al partidei, la un duel intre Alex Silva si Onofras, dar si de aceasta data arbitrul a lasat jocul sa continue.

HSV Hamburg a fost aproape de a deschide scorul in minutul 30 al partidei, atunci cand sutul lui Jarolim, de la circa 16 metri, a lovit bara portii lui Arlauskis. Nemtii au mai avut o bara si in minutul 80 al meciului, la un sut-centrare a lui Trochowski.

Fanii echipei germane au fost dezamagiti de prestatia favoritilor, motiv pentru care pe parcursul reprizei a doua i-au
fluierat de mai multe ori pe jucatorii antrenati de Martin Jol. De asemenea, in ultimele minute ale partidei, nemultumiti de scorul inregistrat pe tabela de marcaj, suporterii echipei Hamburg au inceput sa paraseasca stadionul.
Pentru AFC Urziceni meciul cu Hamburg a fost primul pe care ialomitenii l-au jucat intr-o cupa europeana de la infiintarea echipei din anul 1954.

Cu ocazia acestei partide, 7 jucatori ai echipei AFC Urziceni au debutat in cupele europene, iar acestia sunt: Arlauskis, Epaminonda, Mehmedovic, T. Balan, Apostol, Bilasco si Danalache. Pe de alta parte, alti 5 jucatori au la activ meciuri in cupele europene, dupa cum urmeaza: Galamaz si Paduretu au jucat pentru Dinamo 13, respectiv doua partide, Bodeanu a evoluat in 10 meciuri in tricoul Stelei, Bogdan Mara are doua evolutii in cupele europene, pentru Rapid si Dinamo, Onofras are la activ un meci pentru FC Brasov, in timp ce Todoran a jucat 5 meciuri cu Farul Constanta in UEFA Intertoto, el reusind sa marcheze si un gol. Si Jacob Burns a mai jucat in cupele europene atunci cand evolua la polonezii de la Wisla Cracovia.

"La felul in care s-a desfasurat meciul, meritam mai mult"

Antrenorul echipei AFC Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, joi, ca echipa sa merita sa obtina mai mult decat un rezultat de egalitate in meciul Hamburg SV, scor 0-0, dupa modul in care s-au desfasurat ostilitatile in teren.
"La felul in care s-a desfasurat meciul, eu zic ca meritam mai mult. Hamburg e favorita in continuare, are jucatori buni, un stadion de trei ori mai mare decat intreg orasul Urziceni. Imi pare rau ca nu am reusit sa marcam, pentru ca in retur orice gol al lor va conta dublu. Nu mi-a fost frica de Hamburg, ci de elevii mei, ma temeam sa nu se sperie de numele adversarului", a spus Petrescu.

Tehnicianul ialomitenilor a acuzat neacordarea a doua lovituri de pedeapsa pentru echipa sa: "Din 25 de arbitri, 26 dadeau penalty la cele doua faze. Chiar nu ne asteptam la asa ceva, trebuia sa primim ceea ce meritam, dar asta e, suntem Urziceni".

Partida retur dintre AFC Urziceni si Hamburg, contand pentru turul I al Cupei UEFA, se va juca pe 2 octombrie pe stadionul Tineretului din Urziceni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.