"Nu cred ca ultimul meci de duminica este mai important. Eu voi disputa prima partida si asta este cea mai importanta. Daca vom avea un avantaj, ultima partida, cea de duminica, ar putea sa nu se dispute", a declarat Victor Crivoi dupa tragerea la sorti.

La dublu, Romania va fi reprezentanta de perechea Horia Tecau/Adrian Cruciat. Specialistul de dublu din tabara tricolora, Horia Tecau a explicat pentru NewsIn de ce a fost ales Cruciat: "Nu am mai jucat cu el in meciuri oficiale pana acum, Cruciat fiind un tenismen bun la simplu. Tocmai de aceea a fost ales el. La antrenamente am jucat impreuna si chiar a fost bine".

Horia Tecau a vorbit si despre adversarii din meciul de sambata, Leander Paes si Mahesh Bhupahti: "Sunt foarte buni, dar nu ne e teama de ei. Pe pe Bhupathi l-am intalnit intr-un meci la US Open si stiu cum joaca. Cu Paes nu am jucat, dar l-am vazut la meciurile de la US Open".

Capitanul nejucator al Romaniei, Adrian Marcu, a comentat la randul sau: "In mod normal ar trebui ca vineri seara sa avem 2-0. In functie de ce se va intampla in prima zi a meciului si de cum va decurge partida lui Victor Hanescu, vom vedea daca el va juca sau nu la dublu".

Programul meciului de Cupa Davis dintre Romania si India:

Vineri, 19 septembrie:

Victor Crivoi-Prakash Amritraj, ora 12:00;
Victor Hanescu-Somdev Devvarman, la 15 minute dupa primul meci.

Sambata, 20 septembrie:

Horia Tecau/Adrian Cruciat-Leander Paes/Mahesh Bhupahti, ora 14:00.

Duminica, 21 septembrie:

Victor Hanescu-Prakash Amritraj, ora 12:00;
Victor Crivoi-Somdev Devvarman, la 15 minute dupa primul meci.

Romania joaca barajul pentru Grupa Mondiala dupa ce in luna februarie a fost invinsa de Franta, la Sibiu, scor 5-0.

La data de 9 februarie 1900, Salatiera de argint, cunoscuta in prezent sub denumirea de Cupa Davis, era oferita pentru prima data ca premiu, cand studentul american Dwight Filley Davis i-a provocat pe jucatorii britanici de tenis sa traverseze Atlanticul si sa concureze impotriva echipei sale de la Universitatea Harvard. Meciul a fost castigat de americani cu scorul de 3-0.

Echipa Romaniei de Cupa Davis a jucat trei finale ale acestei competitii (1969, 1971, 1972), in toate intalnind echipa Statelor Unite. Doar echipele Romaniei, Argentinei si Indiei au jucat mai mult de o finala de Cupa Davis si nu au castigat competitia.