Selectionerul nationalei Romaniei, Victor Piturca, a apreciat victoria lui CFR Cluj, despre care a spus ca a fost peste AS Roma din toate punctele de vedere, dar a precizat ca rezultatul de pe Olimpico nu trebuie privit "ca un capat de tara", relateaza NewsIn

"CFR a fost peste Roma din toate punctele de vedere. Pentru CFR este o mare victorie. Totusi, nu trebuie sa facem un capat de tara. Pot fi surprize mari anul acesta in grupele Ligii Campionilor. Un meci castigat la Roma in Liga Campionilor ne face sa speram, dar jucatorii CFR-ului au avut partide bune si inainte", a declarat Victor Piturca miercuri, la GSP TV.

Piturca a fost de parere ca CFR a avut o conjunctura favorabila in fata romanilor si a apreciat faptul ca a stiut sa profite de acest lucru. "Nu a contat doar mentalitatea jucatorilor straini de la CFR, echipe mult mai bine cotate pot fi infrante din cauza relaxarii. Roma trece si ea printr-o pasa proasta, a inceput cu un egal si o infrangere, jucatorii nu au evoluat decat doua etape, iar Totti a fost fortat. CFR i-a prins bine in acest meci si a profitat", a comentat Victor Piturca.

Selectionerul a apreciat evolutia celor trei romani din lotul CFR-ului si in special pe cea a lui Muresan, care "a jucat exceptional". "Pentru mine este o necunoscuta ca el nu joaca meci de meci. Trica a jucat si el bine si va asigur ca noi urmarim toti jucatorii. Sigur, Trica a facut acele declaratii nelalocul lor, a spus ca se retrage de parca jucase 100 de meciuri la echipa nationala, dar eu vorbesc cu el si orice jucator valoros este urmarit de noi", a mai adaugat selectionerul.

CFR Cluj a reusit marti sa se impuna in deplasare in fata echipei AS Roma, scor 2-1, la meciul de debut al gruparii ardelene in Liga Campionilor, prin golurile marcate de argentinianul Culio, dupa ce italienii deschisesera scorul prin Panucci.

Antrenorul nationalei a refuzat sa faca o comparatie intre meciul lui CFR si cel al Stelei, dar s-a aratat increzator ca si ros-albastrii vor putea obtine un rezultat bun contra bavarezilor. "Bayern este o echipa profesionista, care stie ce inseamna un meci de Liga Campionilor. Este un alt meci, unul impotriva unei echipe mult mai in forma decat AS Roma. Am incredere ca Steaua poate sa castige cel putin un punct diseara", a fost de parere fostul antrenor al echipei din Ghencea.

Selectionerul a dat explicatii cu privire la strainii din campionatul intern, dupa ce presedintele FRF a declarat marti seara ca a vorbit cu Lupescu sa naturalizeze cativa dintre ei, daca Piturca va cere acest lucru. Referindu-se in special la Culio, Victor Piturca a declarat: "In momentul in care va avea cetatenie romana, cu siguranta va intra in vederile selectionerului. Dar eu nu ma voi duce la jucatori sa le promit selectia la nationala daca isi iau cetatenia romana".

Cat priveste situatia echipei nationale, Piturca a anuntat ca nu se teme de o eventuala demitere si a declarat ca nu va da niciodata socoteala pentru rezultatele sale in fata Comitetului Executiv. "Am spus ca nu voi mai avea de-a face cu Comitetul Executiv. Am avut de-a face cu el in urma cu 8 ani si cei de acolo nu au judecat corect cazul. Cand am semnat, am convenit ca eu nu voi mai aparea niciodata in fata Comitetului Executiv", a precizat Piturca, adaugand ca nu raspunde pentru rezultatele sale decat in fata presedintelui FRF si a lui Ionut Lupescu.

"Daca vom castiga cu Franta va fi formidabil, sansele de calificare vor fi iar foarte mari, iar daca va fi un egal si acesta este un rezultat foarte bun. Mie nu mi-e teama de nicio demitere. Eu sunt pregatit, ma astept la orice in orice moment, pentru ca fotbalul e fotbal. Ar fi culmea sa-mi fie frica", a incheiat Victor Piturca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.