Fiecare echipa participanta in acest sezon al Ligii Campionilor va castiga cel putin 5,4 milioane de euro din partea UEFA, in timp ce formatia care va cuceri trofeul va incasa pana la 40 de milioane de euro, informeaza NewsIn.

Principala favorita la castigarea trofeului este formatia engleza Chelsea Londra, una dintre adversarele lui CFR Cluj in Grupa A a Ligii Campionilor, in timp ce pe locul secund in clasamentul favoritelor este Real Madrid.

Fiecare echipa care va juca in grupele competitiei va incasa 4,5 milioane de euro, chiar daca nu va obtine niciun punct. UEFA plateste fiecare club cu 3 milioane de euro pentru ca s-a calificat in competitie si cate 400.000 de euro pentru fiecare din cele sase meciuri disputate.

Pentru fiecare egal o echipa mai primeste 300.000 de euro, iar o victorie este platita cu inca 600.000 de euro. Cele 16 echipe care trec de grupe incaseaza 2,2 milioane de euro, cele calificate in sferturi primesc 2,5 milioane de euro, iar cele din semifinale incaseaza alte 3 milioane de euro.

Finalista primeste 4 milioane, iar castigatoarea trofeului cel putin 5 milioane, iar in total poate castiga premii de pana la 40 de milioane de euro. Castigatoarea trofeului de anul trecut, Manchester United, a incasat 38 de milioane de euro, dar sumele primite variaza in functie si de banii primiti pentru drepturile de televizare ale partidelor.

Primele meciuri din editia 2008/2009 ale Ligii Campionilor sunt programate pentru marti, iar Romania este reprezentata de doua echipe, Steaua si CFR Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.