Patronul echipei engleze Newcastle, Mike Ashley, a anuntat printr-un comunicat afisat pe site-ul oficial al formatiei, citat de NewsIn, ca a decis sa vanda echipa. Unul dintre motive este acela ca nu mai poate obtine profit, iar un altul il reprezinta protestele suporterilor

Ashley a afirmat ca mereu a iubit fotbalul si ca a urmat echipa nationala a Angliei la fiecare turneu, incepand cu Mexico '86, fiind acolo pentru "a-l vedea pe Maradona si mana lui Dumnezeu".

"Stiu ce inseamna sa iubesti un club si cat de important este pentru alti oameni. Am cumparat Newcastle in mai 2007 si toata lumea din Anglia stie ca are cei mai buni suporteri. Cand fanii sustin echipa pe St. James Park te cuprind emotiile, este o magie. Ca in orice afacere, au fost si datorii. Am platit 134 de milioane de lire sterline din buzunarul meu pentru club, apoi inca 110 milioane de lire sterline, iar clubul tot are datorii. O sa mai platesc multe milioane in acest an pentru a plati transferurile efectuate inainte de venirea mea", a explicat omul de afaceri.

El a precizat ca echipa ar fi intrat in faliment daca nu ar fi investit in total aproape un sfert de miliard de lire sterline. "Nu ma intelegeti gresit. Nu am cumparat Newcastle ca sa fac bani, ci pentru ca iubesc fotbalul. Newcastle nu genereaza venituri precum Manchester United sau Real Madrid. Eu sunt Mike Ashley, nu multi-miliardarul Mike Ashley cu resurse nelimitate. Nu ne permitem sa facem ca alte cluburi", a precizat patronul echipei.

"Nu mai sunt pregatit sa sustin clubul Newcastle United si de aceea am decis sa-l vand. Sper ca fanii sa obtina ce vor de la viitor patron si sper sa fie cineva pregatit sa ofere suma necesara de bani. Eu raman un fan al lui Newcastle. Mi-a placut sa fiu alaturi de familia mea in tribune, dar acum situatia nu mai este una sigura. Eu nu l-am atacat niciodata pe Kevin Keegan, desi au fost neintelegeri intre el si conducere", a mai spus Ashley.

Suporterii echipei au protestat dupa ce fostul antrenor, Kevin Keegan, a fost nevoit sa-si dea demisia, iar acestia i-au cerut lui Ashley sa plece de la echipa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.