Grupurile Supras, Irascibilii, Fedayn si Boys, reunite sub numele Peluza Sud - ZEL au luat decizia de a se autodesfiinta. Aparitia Peluzei Sud s-a bazat in exclusivitate pe dorinta ultrasilor de a se exprima liber, dorinta din care s-a nascut insusi numele de "Zona de Exprimare Libera". Ca urmare a protestelor noastre, conducerea clubului a exercitat presiuni repetate, recurgand la amenintari, santaj si chiar agresiuni fizice. Fiind lipsiti de sustinere din partea celorlalti suporteri dinamovisti intr-o lupta in care e in joc onoarea si demnitatea clubului, am preferat sa ne desfiintam decat sa ne manifestam doar cum ni se permite", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul dinamo-online.net.

Decizia a provocat un adevarat soc in randul celorlati ultrasi, multi dintre ei gandindu-se ca acum nu prea mai exista suporteri care sa critice conducerea clubului. "Ar fi o idee sa ne mutam toti in sud! Dar oare cati se vor muta? Eu cred ca nimeni. Suporterul dinamovist nu este in stare sa ia o hotarare singur. Trebuie sa fie impins de la spate de cineva, asa ca slabe sanse. Vom continua sa fim manipulati de Borcea si de Elyass. Pacat. Probabil ca unicul capitan Catalin Haldan se rasuceste in mormant!", a scris "Shamann-WYC" pe site-ul sus mentionat. In alta ordine de idei, Dinamo a invins cu 1-0 pe Gloria Bistrita, in deplasare, si continua cursa de urmarire a Stelei.

Chiar daca dinamovistul Lucian Goian a fost eliminat de pe teren in minutul 30, pentru cumul de cartonase, elevii lui Carstea s-au intrecut in ratari care mai de care mai hilare, pentru ca in minutul 78 Grigorie sa marcheze cu capul din numai patru metri. "A fost un meci greu pe un teren destul de dificil din cauza ploilor. Dupa eliminarea lui Goian, Gloria ne-a dominat copios, dar cu sansa am castigat. E nevoie si de asa ceva cateodata. Sunt trei puncte mari pentru noi pentru ca ne apropiem la "adevar" de Steaua si Rapid", a spus Andone, la finalul meciului.

Chiar daca formatia sa a fost invinsa pe teren propriu si a ajuns la un ingrijorator -11 in clasamentul adevarului, presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, s-a declarat convins de faptul ca echipa sa se va salva de la retrogradare. "Eu am convingerea ca ne vom salva. Cu ce vom mai juca noi, cu ce ne mai ajuta si altii care nu au o situatie mai usoara acasa, eu sper ca ne vom salva. Exista motive de ingrijorare, dar nu de disperare", a spus Padureanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.