Suporterii Petrolului au de clansat o adevarata revolutie la Ploiesti dupa un penalti acordat de arbitrul Sorin Corpodean in minutul 85 al partidei cu FC Sibiu, contand pentru seria a doua a Diviziei B. La scorul de 1-0 pentru gazde, asistentul Buzarnescu a vazut un cap in gura aplicat, in careu, de petrolistul Costache sibianului Beza si a atras atentia centralului. Dupa o scurta discutie cu tusierul, Corpodean a decis acordarea unei lovituri de pedeapsa. A fost momentul in care s-a declansat infernul pe arena Ilie Oana.

Suporterii au rupt gardurile si au navalit pe teren pentru a-l linsa pe Buzarnescu. Nenorocirea a fost prevenita de cativa jandarmi si de insisi jucatorii Petrolului, care si-au calmat cu greu fanii. Din tribuna, arbitrii si oficialii oaspeti au fost bombardati mai bine de cinci minute cu pietre, sticle si chiar cu umbrele. Cu greu, bodyguarzii angajati de organizatori au reusit sa evacueze o parte din scandalagii. Ca sa nu mai aiba parte de alte surprize, oficialii Petrolului au chemat jandarmii ca sa suplimenteze fortele de ordine. Dupa sase minute de scandal, lovitura de pedeapsa a fost transformata de Tarcea, care a egalat, scor 1-1, si Petrolul a pierdut doua puncte importante in lupta pentru promovare.

Cum nervii suporterilor au ramas intinsi la maximum, doi bodyguarzi au alergat alaturi de asistentul Buzarnescu in ultimele cinci minute ale intalnirii pentru a-l proteja de furia fanilor. La finalul partidei, antrenorul Petrolului, Vasile Cosarek, s-a declarat uimit de decizia brigazii de arbitri. "Sunt de zeci de ani in fotbal, dar n-am vazut un asemenea penalti acordat nejustificat de catre asistent, cand faza s-a petrecut langa central", a spus Cosarek, in timp ce antrenorul sibienilor, Jean Gavrila, s-a jurat ca arbitrii nu au fost influentati. "Sa nu-mi vad copiii si nepotii daca am dat un pahar de apa in plus la arbitri. Sa ma dau cu masina peste cap daca am intervenit la arbitri sa ne ajute", a spus Gavrila.

Furia multimii nu s-a potolit nici dupa incheierea partidei, cateva sute de fani ramanand in fata arenei. In asteptarea brigazii de arbitri care intarzia la vestiare, fanii si-au descarcat nervii injurandu-l copios pe presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu. In cele din urma, dupa mai bine de o ora de la incheierea partidei, arbitrii au iesit din incinta arenei in duba Jandarmeriei.

Dupa incidentele petrecute sambata, Petrolul Ploiesti va suporta o penalizare drastica. Astfel, pentru intrarea spectatorilor in incinta suporterilor de joc, Regulamentul disciplinar al FRF prevede ca sanctiune suspendarea terenului pe 2-4 etape. Fara sa mai astepte decizia Comisiei de Disciplina, vicepresedintele "lupilor", Florin Bercea, a luat deja legatura cu oficialii Gloriei Buzau pentru ca ploiestenii sa dispute restul partidelor de acasa pe stadionul din Crang.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.