Echipa nationala a Romaniei s-a impus miercuri in fata selectionatei similare a Insulelor Feroe, scor 1-0, intr-un meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2010, in care tricolorii au terminat meciul 'in genunchi'

INSULELE FEROE - ROMANIA 0-1 (Cocis 59)

  • Insulele Feroe: Mikkelsen - P. Jacobsen (Lokin 79), Egil Bo, J. Jacobsen, Davidsen - Borg, Thomassen, C. Jacobsen, Danielsen, Samuelsen - Flotum (Olsen 76). Antrenor: Jogvan Martin Olsen.
  • Romania: Lobont - Contra, Goian, Radoi (Ghionea 18), Nesu - Codrea - Cocis, C. Lazar, Aliuta (Moti 68), Fl. Costea - M. Niculae (Bratu 89). Antrenor: Victor Piturca.

  • Cartonase galbene: Thomassen 25, C. Jacobsen 58, Davidsen 85 / Fl. Costea 73
  • Cartonas rosu: Ghionea 49
  • Arbitri: Marijo Strahinja - Zeljko Grgec, Igor Krmar (toti din Croatia)
  • Stadion: Torsvollor din localitatea Torshavn
  • Spectatori: 7.000

Cum s-a marcat golul:
0-1, min 59: Cocis a primit o pasa in careu de la Aliuta, a intors doi adversari, apoi a inscris cu un sut plasat la coltul scurt al portii lui Mikkelsen.

In minutul 18 al partidei, la o faza obisnuita de joc, in timp ce avea mingea la picior, Mirel Radoi s-a accidentat si a fost inlocuit de selectionerul Victor Piturca cu Sorin Ghionea.

Sorin Ghionea a lovit cu cotul in figura un adversar, in minutul 49 al partidei, iar centralul croat l-a eliminat pe jucatorul care intrase pe teren in minutul 18 in locul lui Radoi.

In minutul 76 al partidei, un suporter roman a intrat nestingherit pe teren si a lasat un banner, pe care era scris un mesaj de incurajare pentru FC Timisoara, care a fost scos in afara terenului de Paul Codrea. Fanul a parasit singur suprafata de joc si a fost apoi luat in primire de doi oameni de ordine care au venit cu greu si l-au dus pe suporter in afara stadionului.

Romanii au cerut o lovitura de la 11 metri in minutul 83 al meciului dupa un fault al unui aparator feroez asupra lui Contra, insa centralul a lasat jocul sa continue, considerand ca romanul a simulat.

In minutul 3 de prelungire al partidei, Goian a trimis o pasa gresita spre Lobont, balonul a fost interceptat de un feroez care a ramas in situatie de unu la unu cu poratrul nationalei, insa a sutat slab si Lobont a aparat. Jucatorii echipei gazda au continuat atacurile asupra portii romanilor si au dominat sfarsitul de meci, insa nu si-au mai creat ocazii mari de gol.

Tehnicianul nationalei a inceput meciul cu Insulele Feroe cu doar 5 jucatori in primul 11, dintre cei care au jucat si in prima partida din preliminarii, cu Lituania, iar acestia sunt Lobont, Goian, Radoi, Contra si Cosis.

Piturca nu a putut conta in acest meci, dintre cei convocati pentru dubla cu Lituania si Insulele Feore, pe Marica, Daniel Niculae si Tamas, toti accidentati. Primii doi nu au mai facut deplasarea in Feroe, in timp ce Tamas a mers cu nationala desi nu a putut fi folosit din cauza unor probleme la glezna. Pe langa acestia selectionerul nu a putut conta nici pe alti jucatori importanti, precum Chivu, Mutu, Rat sau Ovidiu Petre.

La partida de pe stadionul Torsvollor din localitatea Torshavn au asistat si aproximativ 20 de suporteri ai Romaniei. Desi majoritatea sunt oameni stabiliti in Insulele Feroe, fanii romani au afisat un banner in care l-au contestat pe presedintele LPF, Dumitru Dragomir, iar pe el scria: "Mitica la puscarie". De asemenea, fanii au afisat si un banner de sustinere pentru FC Timisoara, echipa care a fost depunctata de FRF in urma unei decizii a TAS.

Fundasul Mihai Nesu a bifat in acest meci jocul cu numarul 5 pentru nationala Romaniei, la fel ca si mijlocasul care a pasat la golul Romaniei, Marian Aliuta.

Aceasta a fost cea de a treia intalnire dintre Insulele Feroe si Romania, in precedentele doua romanii reusind sa se impuna clar, cu scorurile de 7-0, respectiv 4-0.

Acesta a fost cel de-al doilea meci din Grupa 7 de calificare la Campionatul Mondial din 2010, dupa cel de pe teren propriu cu Lituania, pe care tricolorii l-au pierdut, scor 0-3. Urmatoarea partida a tricolorilor din preliminarii va avea loc pe 11 octombrie, pe stadionul Farul din Constanta, impotriva Frantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.