Antrenorul lui Nicolae Dica la Catania, italianul Walter Zenga, a declarat ca obiectivul sau pentru partida cu Internazionale Milano, fosta echipa la care a jucat aproape intreaga cariera, este victoria, informeaza Corriere dello Sport

Tehnicianul italian a afirmat ca unul dintre regretele sale a fost ca nu a evoluat la Inter in perioada cand presedintele clubului a devenit Moratti, conducator pe care il apreciaza. El a spus ca intalnirea cu Inter Milano va fi una emotionanta pentru el, dar fiind antrenor la Catania isi poate propune numai victoria.

"Acum am 48 de ani si multi dintre ei i-am petrecut la Milano, purtand tricoul echipei. De mic am fost fanul lui Inter si imi aduc aminte cand stateam in tribune chiar la coltul terenului. Am multe emotii acum, dar nu vreau sa le transmit si jucatorilor mei. Ei sunt concentrati si vor incerca sa intre in cartile de istorie printr-o victorie in fata campioanei Italiei, lucru pe care nu il reusesti in fiecare zi", a spus Zenga.

Antrenorul italian a mai afirmat ca vrea ca echipa sa sa profite de toate punctele slabe ale lui Inter, pentru ca el mereu si-a respectat adversarii, dar niciodata nu s-a temut de ei. El s-a referit si la demiterea lui Zdenek Zeman de la Steaua Rosie Belgrad, club pe care Zenga l-a antrenat si a devenit campion: "Demiterea lui m-a facut sa-mi reevaluez munca. Lumea spune ca este usor sa castigi campionatul in Serbia, dar a trebuit sa muncesc aproape zece ani ca sa pot antrena o echipa din Italia, iar experienta mea in alte tari mi-a fost de ajutor".

Zenga s-a aratat nemultumit de faptul ca este intrebat de ziaristi in legatura cu omologul sau de la Inter, Mourinho. "Dar de ce mereu vine vorba de Mourinho? De ce nu il intrebati pe el despre ceea ce crede de antrenorii italieni? Mourinho a castigat tot, este un mare antrenor si sunt ultima persoana care sa-si dea cu parerea despre el", a spus antrenorul lui Catania.

Walter Zenga a evoluat la Internazionale Milano timp de 12 ani, fiind portarul echipei in 328 de intalniri.
Meciul dintre Internazionale Milano si Catania va avea loc sambata, in etapa a doua din Serie A.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.