Directorul tehnic al echipei feminine CS Tomis, Dumitru Musi, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca aducerea unui tehnician strain pe banca nationalei Romaniei nu este o solutie, iar handbalul va avea aceeasi soarta ca si gimnastica, transmite NewsIn.

"Sa dea Dumnezeu sa fie o fantezie constructiva aceasta alegere. Romanii sunt dibaci in a distruge ce au bun, iar ce se intampla acum in handbal nu e o noutate, s-a intamplat in trecut si in gimnastica. Nu este o solutie fericita sa aducem un antrenor strain. In decembrie este Campionatul European, si e cam tarziu, dureaza perioada de acomodare. In ce ma priveste, nu vreau sa mai candidez pentru nici un post la echipa nationala", a spus Dumitru Musi, cu referire la posibilitatea ca sudezul Tomas Ryde sa preia nationala, la care el a indeplinit functia de antrenor secund.

Musi a vorbit apoi si despre CS Tomis, formatie la care este director tehnic: "E bine cand exista entuziasm, dar nu trebuie sa ne lipseasca realismul. Jucatoarele care au plecat cred ca au valoare mai mare decat cele care au venit. Va fi greu pentru toata lumea, poarta este foarte slaba, am fost nevoiti sa o reactivam chiar pe veterana Doina Avram ca al treilea portar. Tomis mai degraba ar putea termina campionatul pe locurile 4-8, cu conditia ca jucatoarele sa fie sanatoase, sa fim feriti de accidentari".

Obiectivul impus de conducere pentru editia 2008-2009 a Ligii I, care va debuta duminica, 14 septembrie, este ocuparea locurilor 3-5, si implicit calificarea intr-o cupa europeana.

"Nu ne dam la o parte sa luptam si pentru locurile 1-2, dar e foarte greu, pentru ca Oltchim si Rulmentul sunt foarte puternice. Speram sa aducem cat mai multa lume la sala, la meciurile fetelor, iar intrarea va fi lasata libera", a declarat presedintele Gheorghe Slabu.

Tomis Constanta le-a transferat in aceasta vara pe croata Filipa Ackar (24 de ani) inter stanga, Csilla Fekete (portar), Anna Djafarova (pivot), Marina Tankaskaya (inter), Mihaela Ignat (extrema stanga), Mihaela Seifer (extrema stanga), Gabriela Szabo (inter dreapta) si Ana Hanciuc (pivot) si portarul Raluca Avram de la Tg. Mures. Au plecat: Anca Rombescu si L. Mateescu-in Turcia, Diana Drutu-Galati, Stanculescu si Stefan-la Slobozia, in vreme ce Ramona Craciun negociaza cu o formatie din Grecia.

In primul meci din Liga Nationala, Tomis va juca duminica, la Constanta, cu Rapid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.