"Multi spun ca sportul romanesc este la pamant, dar nu facem nimic pentru a indrepta situatia. Ar trebui schimbat ceva, dar tonul trebuie sa il dea cei de sus. Domnul Octavian Belu mai mult sta insa prin biroul de la ANS in loc sa vina prin teritoriu sa vada problemele cu care se confrunta cluburile, sportivii. Nu inteleg cum de nu si-a facut timp sa vina in atatia ani pe la Iasi, un pol sportiv important al tarii. De cand s-au intors sportivii de la Beijing, l-am vazut doar pe la festivitati. Probabil il preocupa mai mult imaginea", a declarat directorul Clubului Sportiv Universitar Politehnica Iasi, Leonida Antohi.

Acesta a criticat si indulgenta cu care a fost tratat inotatorul roman Valentin Preda, care a ratat startul unei probe la JO de la Beijing, fiind la masaj: "In mod normal acelui sportiv trebuia sa i se impute transportul pana la Beijing. Este inadmisibil ca un sportiv sa stea la masaj in timp ce competitorii din celelalte tari sunt la start. Ne facem de rusine in lume cu astfel de elemente".

Altfel, Antohi a precizat ca obiectivul pe termen lung al gruparii pe care o conduce este calificarea a zece sportivi la Jocurile Olimpice din anul 2012, care vor avea loc la Londra.