"M-am sfatuit cu o firma de consultanta din Suedia si am ajuns la concluzia ca e mai bine sa declin oferta", a spus Ryde la GSP TV.

La randul sau, presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a comentat: "Ryde a raspuns pozitiv in prima faza si venea cu multa placere. I-am propus un contract pe patru ani, el a spus ca este prea mult si a cerut timp de gandire. Pana la urma am scazut perioada de contract si acceptase sa antreneze nationala feminina pe perioada viitorului Campionat European. Imi pare rau de aceasta decizie a sa". In urma refuzului lui Tomas Ryde, Cristian Gatu a afirmat ca va continua sa negocieze atat cu antrenorii romani, dar "voi merge si pe varianta unui tehnician strain".

Citeste si:

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, declarase marti ca ajunsese la un acord de principiu cu tehnicianul suedez Thomas Ryde pentru a prelua functia de selectioner al echipei nationale feminine. Romania a ramas fara selectioner ca urmare a faptului ca lui Gheorghe Tadici nu i s-a mai prelungit contractul, scadent la 31 august, din cauza rezultatelor slabe de la Olimpiada de la Beijing.