Fostul international roman Anton Dobos a fost mutat de la sectia de Terapie Intensiva intr-un salon normal, iar starea sa de sanatate este in progres, a declarat, marti, agentiei NewsIn, seful sectiei de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenta Judetean din Cluj, Stefan Florian.

"Starea lui Dobos este mult mai buna decat atunci cand a venit la noi. De duminica trecuta cand a fost internat si pana acum au trecut noua zile, iar diferenta este ca de la cer la pamant, fata de cum a ajuns la noi. L-am transferat de la Terapie Intensiva intr-un salon normal si starea sa este usor favorabila. Totusi, am decis impreuna cu familia sa sa nu permitem vizite. Este constient, poate articula mai multe cuvinte, insa nu este un mare vorbitor", a spus doctorul Stefan Florian.

Acesta afirma ca Dobos a scapat de pericolele mari, insa este tinut in continuare sub supraveghere. "Nu putem spune ca este in afara oricarui pericol, dar a scapat de pericolele mari. Acum depinde cum va functiona organismul lui. Oricum, progresul lui ne bucura pe toti."

Fost component al echipei nationalei a Romaniei, Anton Dobos, a fost implicat intr-un grav accident de circulatie, in dimineata zilei de 31 august, in timp ce se afla la volanul masinii sale. Fostul international a ajuns la camera de garda a Spitalului Clinic de Urgenta Judetean din Cluj, in jurul orei 03:45 si a fost intubat. Ulterior, Dobos si-a pierdut cunostinta, intrand in coma, si a fost transferat la sectia de neurochirurgie, unde a fost operat pentru a i se extirpa un hematom cerebral.

In cursul diminetii de luni, in jurul orei 7:00, fostul international a iesit pentru scurt timp din coma, insa apoi si-a pierdut din nou cunostinta. Marti dimineata, starea de sanatate a lui Dobos s-a imbunatatit, raspunzand la stimulii verbali, in timp ce miercuri a fost dezintubat si a inceput sa respire fara ajutorul aparatelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.