Tricolorii sunt in continuare increzatori in sansele de calificare la Mondialul din Africa de Sud, chiar si dupa infrangerea rusinoasa suferita la Cluj in fata Lituaniei.

"Ce nu te omoara, te intareste. Sper sa iesim si noi intariti din acest cosmar, infrangerea in fata Lituaniei. Va fi greu, pentru ca suntem in continuare zdruncinati serios de ce s-a intamplat sambata", a marturisit atacantul lui VFB Stuttgart, Ciprian Marica pe blogul sau, dupa meciul Romania-Lituania, scor 0-3.

De asemenea atacantul a marturisit ca selectionerul si-a incurajat elevii dupa meci : "Baieti, capul sus! Asta face parte din viata fiecarei echipe, sa nu faceti o tragedie din infrangere. Sa nu va indoiti de valoarea voastra, sa aveti incredere ca putem depasi acest moment", a dezvaluit Marica vorbele spuse dupa joc, in vestiar, de selectionerul Victor Piturca.

Nici portarul natinalei Bogdan Lobont nu a renuntat sa spere : "Am inceput cu un esec usturator in fata Lituaniei si nu avem nicio scuza. De fapt nici nu incercam sa ne gasim scuze. Este un pas cu stangul, dar acum trebuie sa ne indreptam atentia catre partida din deplasare cu Feroe. Nu cautam explicatii si nici nu vrem sa indepartam atentia de la infrangerea cu Lituania, dar credem ca acum conteaza mai mult sa ne intoarcem acasa cu trei puncte. Vreau sa le cer scuze suporterilor prezenti la Cluj si tuturor romanilor care sustin echipa nationala si le promit ca vom face tot ce este posibil pentru a obtine o noua calificare la un turneu final", a declarat Bogdan Lobont, pentru site-ul personal.

Lobont merge mai departe si este convins ca un rezultat bun in meciul cu Franta poate apropia calificarea si poate face uitat jocul lamentabil din debutul acestor preliminarii : " Cred ca daca invingem Franta in ultima partida din acest an, atunci lucrurile vor intra pe un fagas normal. Vorbim totusi de un meci de fotbal in care se poate intampla orice". Meciul dintre Romania si Franta, din preliminariile pentru turneul final din Africa de Sud, se va disputa pe 11 octombrie, de la ora 20:30, pe stadionul Farul din Constanta.

Pe langa declaratiile pline de speranta, tricolorii au tinut sa isi faca pulice scuzele fata de suporterii dezamagiti de debutul nefast al natinalei. Marica declarand : "Nu reuseam sa-mi explic nici mie cum a fost posibil sa luam o bataie crunta de la Lituania. E normal sa te huiduie lumea, daca tu le oferi la debut o rusine ca asta. E normal sa ne critice, daca am jucat de parca atunci ne-am fi vazut prima data. Oare cum naiba as fi reactionat eu daca eram in tribuna, ca suporter care a platit sa vada un spectacol, iar echipa mea era umilita de Lituania?!"

Desii optimisti in vederea meciului cu Franta, tricolorii trebuie sa treaca mai intai de selectionata Insuleleor Feroe, care a fost invinsa greu printr-un autogol si un gol in ultimele minute de mult mai experimentata selectionata a Sloveniei. Meciul dintre Romania si Franta, din preliminariile pentru turneul final din Africa de Sud, se va disputa pe 11 octombrie, de la ora 20:30, pe stadionul Farul din Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.