Desi se afla intr-o situatie extreme de delicata, FC Timisoara nu duce lipsa de "fani" cu dare de mana care doresc achizitionarea clubului de pe Bega.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a declarat, pentru NewsIn, ca au existat discutii cu persoane din Consiliul Judetean Timis referitoare la o eventuala preluare a echipei FC Timisoara de la Marian Iancu, dar spune ca acum autoritatile judetene sunt cele care trebuie sa decida ce se va intampla.

"In cadrul acestei firme (n.r. Consiliul Judetean Timis si Ovidiu Tender detin in coproprietate firma SC Inter Center Service) am putea incerca sa ne implicam la Poli Timisoara, dar numai daca si asociatii mei hotarasc acest lucru. Am fost la negocieri, dar de acum mingea este in terenul celor de la Consiliul Judetean. E timpul sa dau si eu orasului ceva", a declarat Ovidiu Tender, care a adaugat ca nu il intereseaza termenul de 10 zile acordat de FRF clubului banatean pentru a-si schimba culorile: "Nu stiu de niciun termen, asta e treaba lui Marian Iancu".

Cu toate acestea presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat pentru NeusIn ca desi a discutat cu Tender despre FC Timisoara acesta din urma nu ar fi interesat sa se implice financiar la echipa. "Am discutat cu Ovidiu Tender despre implicare, dar a spus clar ca nu doreste sa se implice. Nu poate ramane indiferent sentimental, dar atat. Tender nu are treaba cu Poli Timisoara. Eu caut in continuare inlocuitor pentru Marian Iancu, am aceasta datorie morala", a spus Ostaficiuc.

Ovidiu Tender nu este singurul interesat de FC Timisoara, omul de afaceri Marius Cristescu facandu-si de asemeni publica dorinta de a cumpara palmaresul echipei de la italianul Claudio Zambon. "Ne intereseaza (n.r. se refera la el si la fratele sau, Emil Cristescu) o implicare la Poli Timisoara, dar nu singuri, ci si cu alti investitori. Am vrea sa cumparam palmaresul, dar nu la pretul exorbitamt pe care il cere Zambon. Vrem sa il cumparam si sa il donam suporterilor. Nu ne intereseaza ca afacere", a declarat Marius Cristescu pentru NewsIn.

Surse apropiate omului de afaceri au dezvaluit, pentru NewsIn, ca acesta ar fi dispus sa ii ofere lui Claudio Zambon pentru palmaresul clubului de pe Bega o suma de maxim 500.000 de euro. Acealeasi surse au precizat ca nogocierile dintre Marius Cristescu si Claudio Zambon se afla deocamdata doar la stadiul de tatonari.

Mai mult decat atat, Cristescu a declarat ca ar fi dispus chiar sa investeasca in echipa timisoreana daca patronul Marian Iancu se va hotari sa vanda: "Am vorbit cu Liviu Luca (n.r. seful sindicalistilor din Petrom) si ne-am inteles sa investim la Poli Timisoara, daca Marian Iancu renunta. Cred ca suntem destul de puternici ca sa prezentam seriozitate. Ne gandim ca in cazul in care Poli va retrograda din anumite motive sa sustinem echipa in esalonul secund si sa o aducem din nou in prima liga".

Marian Iancu a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca va vinde pachetul de actiuni de la FC Timisoara si ca se afla deja in negocieri cu oameni de afaceri din Timisoara care ar fi interesati sa cumpere. Unul dintre numele vehiculate pentru preluarea clubului fiind cel al omului de afaceri Ovidiu Tender, prieten si partener de afaceri cu Marian Iancu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.